avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 661 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie anticipata
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie anticipata

Daca o persoana a lucrat timp de 12 ani in grupa a 2 de munca, in procent de 70%, dar fara diminuarea varstei de pensionare, perioada respectiva se ia in calcul la stabilirea vechimii in munca pentru pensionare anticipata?
Iar in conditiile in care doamna are o vechime de 35 de ani si patru luni (fara cei 12 ani mai sus mentionati), si varsta de 55 de ani, care ar fi procentul de penalizare.
O a doua problema ar fi in cazul unei persoane de sex masculin care are varsta de 60 de ani si 36 de ani vechime, in cazul pensionarii anticipate i s-ar lua in calculul vechimii si perioadele de stagiu militar si de studii superioare de lunga durata?
Ultima modificare: Vineri, 12 Iunie 2009
lilly11a, utilizator
Cel mai recent răspuns: PaulBogdan , utilizator 10:02, 28 Iunie 2009
Gabriela Pintea a scris:

PaulBogdan a scris:

Tatal meu a implinit 60 de ani, inteleg ca poate beneficia de pensie pt limita de varsta, intrebarea e de ce nu a fost de la inceput trecut la pensie pt limita de varsta avand in vedere ca a depus dosarul in februarie 2009 cand avea deja 60 ani ?
Trebuie sa solicite trecerea la pensie pt limita de varsta in scris Casei de Pensii sau se va face din oficiu la recalculare ?


La cea de-a doua intrebare v-a raspuns domnul Tudor Valeriu.

In privinta primei intrebari stiu, evident, ca tatal dvs. are deja 60 de ani. M-ati citat dar va rog sa cititi cu atentie!
Cum sa beneficieze tatal dvs. de pensie pentru limita de varsta cu reducerea varstei standard de pensionare pentru activitatea lucrata in grupa II de munca daca adeverinta ati depus-o ulterior emiterii deciziei de pensie?

Repet: este foarte important ca adeverinta sa fi fost intocmita conform prevederilor legale.

Consilier juridic,
Gabriela Pintea


Ok ! Mi-am dat seamadupa ce postasem deja !

multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cind ma pot pensiona !?? stoica ionut 13 stoica ionut 13 Mama mea nascuta pe 13-04-1955 a lucrat 32 ani din care 23 ani si 6 luni grupa a II-a plus 3 ani ordonanta . La ce virsta se poate pensiona cu limita virsta ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata ContSters42179 ContSters42179 Pe \"Legislatia muncii.ro\" a aparut editorialul din care redau un citat : La implinirea varstei standard de pensionare [b]sau, dupa caz, la implinirea ... (vezi toată discuția)
Calcul varsta pentru pensie grupa 1 ruri ruri Subiect: calcul stagiu realizat pentru pensie 1.sant nascut in 09.06.1960 2. Perioada 29.07.1977-02.04.1989 am statut de angajat cu C.M. 3.Perioada ... (vezi toată discuția)