Buna seara. Mi-a fost retinut permisul auto pentru alcool la volan valoarea in sange >80mg. Am fost la proces si am obtinut o condamnare de 10 luni dar prin art, 83 Noul Cod Penal am primit amanarea aplicarii pedepsei...din ce vad eu in hotarare pe internet(acasa nu am primit inca nimic). Ce demersuri pot face sau trebuie sa astept sau..sau..pentru a-mi recupera permisul?? Va multumesc
Nu sunteti condamnat, instanta doar a stabilit pedeapsa de 10 luni apoi a amanat aplicarea ei pe un termen de supraveghere de 2 ani in care trebuie sa respectati anumite masuri de supraveghere impuse de instanta. Daca in hotarare nu apare si obligatia de nu conduce vehicule pe perioada termenului de supraveghere, puteti merge la serviciul rutier cu hotararea ramasa definitiva sa va ridicati permisul. Este destul de posibil insa ca parchetul sa depuna apel.
Multumesc. Astazi am primit hotararea in care NU este specificat ca am obligatia de a nu conduce(...) Pot face copii hotararii si pot merge la Politie ?