avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1979 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Amanarea aplicarii pedepsei/suspendare permis
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Amanarea aplicarii pedepsei/suspendare permis

Buna seara,

situatia mea pe scurt e urmatoarea:

in luna mai 2014 mi-a fost retinut permisul pentru consum de alcool, mi s-a intocmit dosar penal, s-a dat o sentinta care prevede 8 luni inchisoare si suplimentar amanarea aplicarii pedepsei. Parchetul a facut apel, Curtea de Apel a respins apelul. Astept hotararea definitiva. De mentionat ca niciunde in hotarare nu e prevazut complementar interzicerea dreptului de a conduce, mai mult instanta apreciaza ca nu trebuie sa fiu privat de acest drept si ca permisul trebuie doar suspendat si nu anulat.
In consecinta, am sa ma duc cu hotararea definitiva sa imi cer permisul inapoi. Intrebarea mea este de cand curge masura suspendarii permisului pe 90 de zile, de la data retinerii permisului sau de la data eliberarii hotararii definitive?
Din cate stiu eu dupa teoria mea ar trebui sa va dea permisul.
Mergeti la politie.
Asta vor aprecia cei de la politia rutiera, eu am avut situatii in care s-a restituit pe loc.
lau68 a scris:

Din partea mea, pentru cei care se urca bauti la volan si cu atat mai mult , avand alcoolemia necesara intocmirii de dosar penal , ar trebui sa li se suspende dreptul de a mai conduce pentru minim 5 ani. Se poate spune ca a te urca baut la volan e crima cu premeditare.


O fi asa cum spui tu dar poti sa ai alcool in sange si sa nu-ti afecteze atentia / reflexele la volan incat sa omori pe cineva. Depinde de fiecare om si de toleranta corpului lui la alcool.

Nici eu nu sunt de acord sa te urci inconstient de beat la volan asta insemanand sa ai ochii incetosati, reflexe zero, atentie zero pentru ca aia e moarte curata atat pentru tine cat si pentru ceilalti participanti la trafic insa, asa-i legea la noi in Romania toleranta zero la volan. Si da, e bine pentru ca e asa pentru ca la noi romanii de la o bere ajungem sa bem 10 si sa ne urcam la volan ca zmeii si sa conducem tot ca zmeii cu viteza bineinteles. Viteza te omoara si nu alcoolul la volan. Daca te uiti in toate cazurile de accidente mortale la volan, vei vedea ca viteza e de fapt factorul principal pentru care au murit atatia oameni, alcoolul e doar actul declansator.

si inca ceva, in tarile civilizate, alcoolul in sange e tolerat pana la un anumit nivel dar acolo vorbim deja de o alta mentalitate.

Asta-i doar parerea mea, fiecare gandeste diferit.
@hehehe pentru lau68 viata e doar in alb/negru, probabil nu e genul de om care sa vada si nuante de gri, eticheteaza fara sa stie daca au fost circumstante atenuante, daca a fost vreo urgenta reala, fara sa cunoasca alcoolemia exact la limita de dosar penal, fara sa citeasca raportul toxicologic in care medicul specialist precizeaza foarte clar ca nu am halena alcoolica, ca execut normal absolut toate testele, etc E genul de om care se grabeste sa judece si sa arate cu degetul in loc sa ajute.
Rolul instantei este sa judece.
Ati scapat bine.

Alte discuții în legătură

Alcool la volan darius1111 darius1111 Mi sa anulat permisu de conducere daca am primit sentinta asta? Se certifica de noi prin prezentul ca prin sentinta penala nr.946/2017 pronuntata de ... (vezi toată discuția)
Explicatii sentinta pronuntata Fofy Fofy Solutia pe scurt: În baza art. 396 alin. 1 şi 4 C.p.p. raportat la art. 83 C.p. stabileşte pedeapsa de 8 luni închisoare în sarcina inculpatului X pentru ... (vezi toată discuția)
Redobandire permis conducere Rhadoo1986 Rhadoo1986 Buna seara, Am tot incercat sa gasesc un raspuns recent la speta mea, un raspuns care sa ia in considerare modificarile (desele modificari) aduse legislatiei, ... (vezi toată discuția)