lau68 a scris:
Din partea mea, pentru cei care se urca bauti la volan si cu atat mai mult , avand alcoolemia necesara intocmirii de dosar penal , ar trebui sa li se suspende dreptul de a mai conduce pentru minim 5 ani. Se poate spune ca a te urca baut la volan e crima cu premeditare.
O fi asa cum spui tu dar poti sa ai alcool in sange si sa nu-ti afecteze atentia / reflexele la volan incat sa omori pe cineva. Depinde de fiecare om si de toleranta corpului lui la alcool.
Nici eu nu sunt de acord sa te urci inconstient de beat la volan asta insemanand sa ai ochii incetosati, reflexe zero, atentie zero pentru ca aia e moarte curata atat pentru tine cat si pentru ceilalti participanti la trafic insa, asa-i legea la noi in Romania toleranta zero la volan. Si da, e bine pentru ca e asa pentru ca la noi romanii de la o bere ajungem sa bem 10 si sa ne urcam la volan ca zmeii si sa conducem tot ca zmeii cu viteza bineinteles. Viteza te omoara si nu alcoolul la volan. Daca te uiti in toate cazurile de accidente mortale la volan, vei vedea ca viteza e de fapt factorul principal pentru care au murit atatia oameni, alcoolul e doar actul declansator.
si inca ceva, in tarile civilizate, alcoolul in sange e tolerat pana la un anumit nivel dar acolo vorbim deja de o alta mentalitate.
Asta-i doar parerea mea, fiecare gandeste diferit.