avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 571 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Schimbare Nume de Familie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Schimbare Nume de Familie

Buna ziua, am o problema si apelez la acest forum de specialitate, Doresc sa imi schimb numele de familie precizez ca am 18 ani sunt major si as vrea sa ma trec pe numele mamei, se stie ca la nastere copiii preia numele de familie a tatalui, infine mama si tata nu sunt casatoriti asta inseamna ca sunt concubinaj cred ca am zis bine presupun, deci se poate sa ma trec pe numele mamei cu acordul si semnatura ei fara aprobarea tatei si semnatura lui presupun ca am 18 ani nu mai trebuie si acordul tatalui.
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Februarie 2015
ovyblue, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 16:04, 7 Februarie 2015
Poti sa-ti schimbi numele pe cale administrativa daca ai motive intemeiate, nu-ti trebuie semnatura si acordul tatalui.
Trebuie sa am un motiv intemeiat sa ma trec pe numele mamei ?.
Da, va trebuie un motiv intemeiat cf og 41/2003 pt schimbarea numelui.
Despre procedura si acte necesare, cititi in link.

[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort BDia BDia Buna ziua, ce trebuie sa fac in cazul divortului cu un minor, cand tatal acestuia este de acord cu divortul si cu incredintarea copilului mamei, dar solicita ... (vezi toată discuția)
Incuviintare schimbare nume copil minor dupa noul tata floare de gheata floare de gheata Buna ziua , Va rog sa ma ajutati cu un temei legal tinand cont ca sa schimbat noul cod civil M-am recasatorit si am un copil de 5 ani din prima ... (vezi toată discuția)
Schimbare nume si prenume copilului Wolf78 Wolf78 as dori tare mult sa stiu cate sanse am sa pot schimba numele si prenumele copilului meu de familie..eu sunt divortata de 14 ani si dupa divort eu ca mama am ... (vezi toată discuția)