avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 257 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... incredintare copil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

incredintare copil

buna.am un copil de patru ani ce are cetatenie romana dar si bulgara.copilul sta de un an de zile cu mine in Romania unde merge la gradinita.As vrea sa ii pot scoate pasaport roman si sa il pot scoate din tara, dar tatal lui nu vrea.Mentionez ca nu am fost casatorita cu acte, iar momentan el vrea sa imi ia copilul sa il duca cu la el in Bulgaria. Vreau sa stiu daca poate face asa ceva si ce demersuri trebuie sa fac eu ca sa
Cel mai recent răspuns: Martonze , utilizator 20:52, 7 Februarie 2015
Din moment ce copilul este la dvs. cand sotul se prezinta la usa sunati la politie. Intre timp formulati o cerere la judecatorie in vederea incredintarii copilului si fixarii domiciliului la dvs. Trebuie sa aveti certificat de nastere romanesc pentru copil. Numai dupa ce va veti afla in posesia hotararii de incredintare veti putea sa-i faceti pasaport copilului, altfel aveti nevoie de consimtamantul tatalui copilului. Sa aveti grija la judecatorie sa informati judecatorul in scris asupra comportamentului exconcubinului dvs, poate asa obtineti custodie exclusiva si nu veti mai avea nevoie de concubin.
din proprie experienta va spun ca va trebuie procura de la tata pentru pasaport chiar daca il aveti in costodia d-stra.
Justitiarul711 a scris:

Din moment ce copilul este la dvs. cand sotul se prezinta la usa sunati la politie.


sub ce motiv ?

Veti exercita autoritatea parinteasca in comun si veti avea nevoie de acordul tatalui pt a-i face pasaport copilului si a iesi cu el din tara. Daca tatal nu e de acord, va puteti adresa instantei pt ca aceasta sa suplineasca acordul tatalui.
vreau sa stiu daca are el sanse sa il ia sa ramana cu el in Bulgaria. Exista posibilitatea sa ma trezesc cu politia la usa sa imi ia copilul?
copilul este cetatean romna prin nastere.

cel mai bine este sa promovati actiune pentru stabilirea domiciliului la dvs, sa vi se aplice Regulamentul European 2201. asa veti fi aparata.

Alte discuții în legătură

Dacă am custodie exclusivă, îmi pot stabili domiciliul împreună ... lepriconana lepriconana Dacă am custodie exclusivă, îmi pot stabili domiciliul împreună cu copiii în altă țară? Mulțumesc (vezi toată discuția)
Refuz pasaport minor biancacriss biancacriss buna ziua. am un baiat de 9 ani rezultat di concubinaj, tatal ii plateste doar pensia alimentara,in rest nu contribuie cu nimc nici nu l-a vzitat de 6 ani ... (vezi toată discuția)
Domiciliul minorei la tata, drepturi comune,cum procedez? catacata2011 catacata2011 Buna seara! Am castigat in instanta domiciliul fiicei mele la mine (tatal),cu exercitarea drepturilor parintesti in comun cu fosta mea concubina. Am o ... (vezi toată discuția)