Nu, instanta nu v-a incredintat copilul, domiciliul copilului e la dvs, iar autoritatea parinteasca e exercitata in comun. S-a stabilit ca minorul sa aiba domiciliul la dvs acolo unde aveti resedinta, in strainatate sau unde mai exact? Ati discutat pe parcursul procesului ca veti locui cu minora in strainatate ?
Mama e arestata preventiv sau e condamnata ?
Eu am domiciliul stabil cat si o resedinta in Romania,deasemeni am o alta resedinta in strainatate,domiciliul fiicei mele a fost stabilit la domiciliul meu stabil din Romania.
Am adus la cunostinta instantei faptul ca am domiciliul stabil si 2 resedinte,am prezentat deasemeni instantei si documentele prin care am facut dovada ca administrez propria afacere pe teritoriul altei tari,cat si a celor 2 resedinte! Mama este arestata pentru o condamnare ramasa definitiva de mult timp,iar acum a fost arestata pentru furt calificat,este arestata in alta tara si nu cunosc prea multe detalii,stiu doar ca este arestata!
La proces ce ati cerut , sa exercitati singur autoritatea parinteasca ? Ar trebui sa mergeti la un avocat cu hotararea, poate trebuie ori atacata daca ati cerut ca singur sa exercitati singur autoritatea parinteasca , ori sa cereti lamuriri privind intinderea hotararii ( desi cred ca hot e destul de clara- domiciliul la dvs unde il aveti, in tara ).
Daca nu e cazul, aveti nevoie de un alt proces pt ca instanta sa suplineasca acordul mamei pt a putea putea face copilului pasaport si a-l scoate din tara.
Chiar nu ati stiut ca veti dori sa plecati cu fata si in afara tarii ca sa va judecati o data si bine?
Trebuia sa solicitati stabilirea domiciliuluui in tara x, sa cereti ca instanta sa dea o hotarare care sa tina loc de acord etc.
Oricum, mama unde a fost citata? Cum nu stiti unde e, dar citarea?
Adresati-va instante de judecata, in vederea suplinirii acordului de vointa al mamei.Procesul poate fi transat si de urgenta,pe cale de ordonanta presedintiala.
Potrivit prevederilor art. 18 alin. 2 din Legea nr. 272/2004: deplasarea copiilor în ţară şi în străinătate se realizează cu înştiinţarea şi acordul ambilor părinţi; orice neînţelegeri între părinţi cu privire la exprimarea acestui acord se soluţionează de către instanţa judecătorească, iar conform dispoziţiilor art. 30 alin. 1 lit. b) din Legea nr. 248/2005 minorilor li se permite ieşirea din ţară numai dacă sunt însoţiţi de o persoană majoră şi, în situaţia în care călătoreşte împreună cu unul din părinţi, numai dacă părintele însoţitor prezintă o declaraţie a celuilalt părinte din care să rezulte acordul său cu privire la efectuarea călătoriei respective în statul sau statele de destinaţie, precum şi cu privire la perioada acesteia.
Deplasarea minorei în străinătate însoţită de unul din părinţi se poate realiza numai cu acordul celuilalt părinte sau existand o hotarare judecatoreasca, emisa in vederea suplinirii acordului de vointa al mamei.
Succes.