avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 860 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Imi poate lua copilul?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Imi poate lua copilul?

Buna ziua. Am un copil , este pe numele meu.. Tatal vrea sa mi-l ia printr-un proces vrand sa faca un test ADN.. El nu ma ajutat cu nimic nici pe timpul sarcinii si nici dupa ce am nascut. Baiatul are 6 luni si stam la mama mea acasa. Daca ma da in judecata poate castiga procesul avand in vedere ca e pe numele meu si eu nu vreau ca el sa il recunoasca? Eu nu lucrez , nu am nici un venit. Va multumesc si astept un raspuns.
Buna ziua! Tatal are dreptul sa isi recunoasca copilul. In ceea ce priveste stabilirea domiciliului minorului, instanta va avea in vedere interesul superior al minorului.

Chiar daca devine tata in acte nu inseamna ca va lua copilul.
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Februarie 2015
gi-jane2, moderator
Nu aveti cum sa va opuneti recunoasterii copilului de catre tata, fie facuta voluntar, fie in instanta. Este dreptul copilului in fond.

Aceasta recunoastere vine cu drepturi pt copii si obligatii pt tata, cum ar fi plata pensiei de intretinere. Totodata veti exercita in comun autoritatea parinteasca si va avea dreptul la un program de vizitare (doar aici va fi discutia in instanta despre cat de extins va fi acest program).

Locuinta copilului va fi la dvs pt ca este mult prea mic sa aiba locuinta la tata.
buna ziua !mulumesc pentru raspuns..eu nu vreau ca copilul sa poarte numele lui..tatal copilului nu are un loc de munca sunt amenintata cu bataia si ca ii va face rau familiei mele ...
Noi nu am fost casatoriti , el nu are un domiciliu , este sub control judiciar. Cu toate astea instanta ma poate obliga sa il trec pe numele lui?
daca copilul va fi trecut pe numele lui eu voi avea custodia totala sau va avea si el drepturi legale asupra copilului?
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Februarie 2015
gi-jane2, moderator
Da, instanta va dispune admiterea actiunii si recunoasterea paternitatii copilului daca intr-adevar el este tatal copilului.

La randul dvs tb sa faceti cerere reconventionala in care sa solicitati custodie exclusiva si sa probati foarte temeinic de ce prezenta tatalui in viata copilului nu este un lucru favorabil dezvoltarii copilului.

Despre ce infractiune este vorba ?

Alte discuții în legătură

Custodie nounascut Elena29Melania Elena29Melania Sunt necăsătorita si astept un bebe. Inițial cel mic va fi trecut pe numele meu. Daca tatăl nu isi recunoaste copilul pana la iesirea din spital, iar ... (vezi toată discuția)
Custodie exclusiva- trecuta pe certificatul de nastere doar mama Florina2020 Florina2020 Buna ziua! Mai pe scurt... Nu doresc sa trec tatăl pe certificatul de nastere al copilului, din diverse motive (lipsa de interes, amenințări, etc) De ... (vezi toată discuția)
Copil din afara casatoriei .. lore00 lore00 am si eu o problema, sunt necasatorita, si o sa am un copil curand , as dori sa stiu cum este mai bine sa fac legal ca acest copil sa ramana al meu , ? daca ... (vezi toată discuția)