avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 865 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodie nounascut
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodie nounascut

Sunt necăsătorita si astept un bebe. Inițial cel mic va fi trecut pe numele meu. Daca tatăl nu isi recunoaste copilul pana la iesirea din spital, iar ulterior il va recunoaste...copilul va putea lua numele tatalui? Tatăl poate fi trecut pe certificatul de nastere ulterior?După recunoaștere ce drepturi si obligatii va avea tatăl? (Vizită, pensie alimentara etc.)
Cel mai recent răspuns: Avocat Tabrea Alexandru , Avocat 09:04, 28 Martie 2019
Buna seara,
Tatal poate sa-si recunoasca copilul ORICAND.
La recunoastere numele lui va fi trecut la rubrica TATA si copilul va purta numele de familie stabilit de parinti de comun acord.
Dupa recunoastere tatal are dreptul la un program de vizitare si obligatia sa plateasca o pensie alimentara.
Dar pentru toate aceste drepturi si obligatii ar trebui să mă dea in judecata sau putem stabili de comun acord la un notar?va multumesc pentru raspuns!
Poate sa va dea în judecată daca va figura ca tata.
Va avea drepturi de tata.
Tatal il poate recunoaste la starea civila sau la notar.
Daca va intelegeti, puteti merge la notarial sa stabiliti un acord cu privire la exercitare autoritate parinteasca, locuinta, program vizita, pensie, etc.
Daca nu, se poate intenta o actiune, de catre oricare dintre părți.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrarea nasterii carmengabi1 carmengabi1 Sunt insarcinata, necasatorita, majora. Va rog sa-mi raspundeti daca este posibil ca inregistrarea copilului sa o fac singura, trecand liniuta la numele ... (vezi toată discuția)
Sunt însărcinată și despărțită , dacă dumnezeu ma ajuta ... AnamariaA1 AnamariaA1 Sunt însărcinată și despărțită , dacă Dumnezeu ma ajuta sa duc sarcina pana la capăt și nu doresc sa trec in acte numele tatălui deoarece nu vrea ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. am un bebe născut inafara căsătoriei și nu știu ... dubeasso dubeasso Bună ziua. Am un bebe născut inafara căsătoriei și nu știu dacă sa îl trec pe numele tatălui sau pe numele meu. Dacă îl trec pe numele tatalui, voi ... (vezi toată discuția)