avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 888 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună ziua. Am un bebe născut inafara căsătoriei ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună ziua. Am un bebe născut inafara căsătoriei și nu știu ...

Bună ziua.
Am un bebe născut inafara căsătoriei și nu știu dacă sa îl trec pe numele tatălui sau pe numele meu. Dacă îl trec pe numele tatalui, voi avea mereu nevoie de acorduri? De ex pt înscriere la grădiniță, pt ce fel de decizii din viata lui voi avea nevoie de acordul tatălui?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 19:34, 18 Mai 2021
Nu contează ce nume de familie va purta copilul. Daca tata îl recunoaște, veți exercita în comun autoritatea părintească.
nu știu dacă sa îl trec pe numele tatălui

De trecut, nu il puteti trece dvs pe numele tatalui fara ca el, tatal, sa recunoasca copilul.
Numele nu are legatura cu paternitatea. Daca tatal vrea sa il recunoasca nu conteaza ca sunteti de acord sau nu, il va recunoaste.
Si daca il recunoaste, tatal va avea atat drepturi cat si obligatii.
Copilul si dupa ce va fi recunoscut, poate purta numele dvs sau numele tatalui. Indiferent de ce nume poarta, daca copilul va avea tata, aveti nevoie de acordul tatalui in mai multe situatii.
Ultima modificare: Marți, 18 Mai 2021
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stabilirea paternitatii ContSters223629 ContSters223629 buna ziua. as dori, prin amabilitatea dvs, sa aflu raspunsul la urmatoarea intrebare: sunt casatorita, despartita in fapt de mai multe luni. am conceput un ... (vezi toată discuția)
Nume copil dupa casatorie Cornelia G Cornelia G Daca un barbat se casatoreste cu o femeie care are un copil,copilul trece automat si el pe numele barbatului dupa cununie?Daca nu care sunt posibilitatile de a ... (vezi toată discuția)
Divort cu copil minor roxanaandrei77 roxanaandrei77 Buna ziua sunt casatorita si urmeaza sa am un copil in cazul unui divort eu revin la numele de dinainte de casatorie dar copilul meu ramane pe numele ... (vezi toată discuția)