avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1937 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Inregistrarea nasterii
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Inregistrarea nasterii

Sunt insarcinata, necasatorita, majora. Va rog sa-mi raspundeti daca este posibil ca inregistrarea copilului sa o fac singura, trecand liniuta la numele tatalui. Mentionez ca tatal doreste sa recunoasca copilul, eu insa vreau copilul sa fie doar al meu si sa avem o relatie buna pentru buna crestere si dezvoltare a copilului (nu am nevoie de pensie alimentara). Nu vreau sa cer si sa depind de aprobarea tatalui copilului pentru excursiile peste hotare... Va intreb daca ma poate obliga sa fie trecut ca tata. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 13:42, 23 Iunie 2012
Adica exercitarea autoritatii parintesti unica, a mamei. ESTE POSIBIL?
Nu vad cum l-ati putea impiedica sa recunoasca copilul, daca doreste acest lucru.

Cel mai bine ar fi sa apelati initial la un mediator si sa stabiliti o intelegere cu tatal cu privire la toate aspectele legate de acel copil (autoritate parinteasca, pensie de intretinere, program vizitare), ca sa evitati o lupta dura in instanta.

Chiar daca va fi recunoscut de tata, dvs. puteti exercita singura autoritatea parinteasca, daca va intelegeti cu acesta in acest sens sau daca se dezintereseaza de copil.

Daca nu va intelegeti, lucrurile se vor lamuri in instanta.

Tatal, indiferent de dorinta dvs. va putea sa se duca singur si sa dea o declaratie de recunoastere a copilului

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Copil rezultat din concubinaj 25Maria23 25Maria23 Buna ziua, Dintr-o relatie de concubinaj a rezultat un copil. Tatal biologic ne-a parasit acum un an, insa si-a amintit ca are copil acum si imi trimite tot ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. avem următoarea speta. mama necăsătorită a unui ... roxi27 roxi27 buna ziua. avem următoarea speta. mama necăsătorită a unui copil de 2 ani se confruntă cu următoarea problema. la naștere tatăl nu a vrut să îl ... (vezi toată discuția)
Declarare copil nascut la doua luni dupa divort mihali mihali Buna dimineata, Va rog mult ajutati-ma cu un sfat legat de urmatoarea situatie: Un copil se va naste peste doua luni dupa ce parintii sai au divortat. Tatal ... (vezi toată discuția)