Sunt insarcinata, necasatorita, majora. Va rog sa-mi raspundeti daca este posibil ca inregistrarea copilului sa o fac singura, trecand liniuta la numele tatalui. Mentionez ca tatal doreste sa recunoasca copilul, eu insa vreau copilul sa fie doar al meu si sa avem o relatie buna pentru buna crestere si dezvoltare a copilului (nu am nevoie de pensie alimentara). Nu vreau sa cer si sa depind de aprobarea tatalui copilului pentru excursiile peste hotare... Va intreb daca ma poate obliga sa fie trecut ca tata. Va multumesc.
Nu vad cum l-ati putea impiedica sa recunoasca copilul, daca doreste acest lucru.
Cel mai bine ar fi sa apelati initial la un mediator si sa stabiliti o intelegere cu tatal cu privire la toate aspectele legate de acel copil (autoritate parinteasca, pensie de intretinere, program vizitare), ca sa evitati o lupta dura in instanta.
Chiar daca va fi recunoscut de tata, dvs. puteti exercita singura autoritatea parinteasca, daca va intelegeti cu acesta in acest sens sau daca se dezintereseaza de copil.
Daca nu va intelegeti, lucrurile se vor lamuri in instanta.