avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 774 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... buna ziua. avem următoarea speta. mama ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

buna ziua. avem următoarea speta. mama necăsătorită a unui ...

buna ziua. avem următoarea speta. mama necăsătorită a unui copil de 2 ani se confruntă cu următoarea problema. la naștere tatăl nu a vrut să îl recunoască, nu s.a interesat de copil iar acum după 2 ani a chemat mama in instanta pentru recunoașterea paternității!! mama nu vrea să audă de așa ceva, poate să împiedice cumva acest lucru?? tatăl a consumat și narcotice ani buni, un nemernic! e posibil sa fie obligată mama să își lase copilașul cu tatăl in vizite și acesta sa beneficieze de toate drepturile părintești?? mulțumim!!
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 21:36, 19 Iunie 2023
Da, este posibil.
Legal, mama nu poate împiedica recunoasterea copilului de către tată. Iar dacă asta se întâmplă, autoritatea părintească se va exercita în comun, tatăl va avea toate drepturile și obligațiile care decurg din această calitate și va avea dreptul la program de vizita.
Nemernic, ne nemernic, mama a ales sa facă un copil cu el.
Ultima modificare: Luni, 19 Iunie 2023
raluk0207, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrarea nasterii carmengabi1 carmengabi1 Sunt insarcinata, necasatorita, majora. Va rog sa-mi raspundeti daca este posibil ca inregistrarea copilului sa o fac singura, trecand liniuta la numele ... (vezi toată discuția)
Obligatie test paternitate. Acnaib22 Acnaib22 Daca tatal copilului cere testul de paternitate in instanta se poate ca mama sa refuze paternitatea ? (TATAL NU ESTE PE CERTIFICATUL DE NASTERE) Daca este ... (vezi toată discuția)
Test paternitate Magda 2018 Magda 2018 Buna ziua!Am un copilas de un an si ju.matate.Tatal vopilului vrea test ADN si imi cere sa l chem in instanta pt paternitate.Toate acele costuri(cheltuieli de ... (vezi toată discuția)