avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 256 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Obligat sa lucrezi 2 wekend-uri consecutive fara ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Obligat sa lucrezi 2 wekend-uri consecutive fara repaus!!!

Este legal sa fi obligat sa lucrezi 14 zile consecutiv, in care intra 2 wekend-uri, fara repaus?[ desi personalul programat in wekend(pe activitati de odihna si repaus) este supranumeric(5 angajati) fata de zilele lucratoare(2 angajati)(cu activitati mult mai numeroase legate de frecventarea si pregatirea cursurilor scolare) si alte activitati conexe] Este vorba de o planificare a programului de lucru care se face lunar de catre un sef al unui centru de ingrijire copii (in asistenta sociala ,la stat, in 3 ture de 8 ore pe zi).Concret, in situatia prezentata, planificarea prevedea prezenta la munca din 28 ianuarie pana in 10 februarie 2015, inclusiv,in schimbul 1 si 2, fara o regula fixa a turelor, adica lucrezi schimbul 2 : 14-22 si dimineata urmatoare schimbul 1:6,30-14.30.Mentionez ca seful de centru refuza colaborarea cu angajatii pentru a stabili o programare corecta, echitabila, in cadrul legal.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 21:13, 7 Februarie 2015
Controlul la fata locului , este cea mai buna modalitate de a constata daca se lucreaza sau nu in zilele de repaus saptamanal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Repaus saptamanal cristian.ion.92 cristian.ion.92 Buna ziua.Angajatorul nu imi acorda repaus saptamanal.Imi da 3 zile libere pe luna.Ce pot face in acest sens? (vezi toată discuția)
Munca suplimentare flori35 flori35 daca salariatii presteaza munca suplimentara in constructii este obligata firma sa declare la ITM munca suplimentara ? este suficienta evidentierea in pontaje ... (vezi toată discuția)