avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1080 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Neoprire la semnal+urmarire in trafic
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Neoprire la semnal+urmarire in trafic

Buna seara!
Azi noapte din pacate am comis o infractiune, recunosc ca imi este rusine de fapta mea dar rau a fost deja facut.
In jur de ora 4:30 am iesit din pasaj cu vreo 80-90km/h, la iesirea din pasaj imediat am vazut 2 lumini rosu-albastre de pe sensul meu de mers, era un Logan MCV indreptat cu botul spre mine. Prima reactie a fost sa franez pana am ajuns in dreptul lor iar mai apoi am accelerat. Ei au intors masina si cu semnalele luminoase in urma mea.
Pana sa reusesc sa scap de ei am luat 4 semafoare pe culoarea rosie si am depasit cu mult viteza legala.
Am facut acest lucru deoarece in prezent am 12 puncte si luna urmatoare urmeaza sa parasesc tara si am nevoie de permis acolo unde merg. Nu eram baut sau drogat.
Masina este pe numele tatalui meu cu toate actele in regula, el momentan nu mai locuieste in RO dar inca este cetatean.
Mentionez ca nu a coborat nimeni din masina de politie sa incerce sa ma opreasca doar au semnalizat cu luminile.
Cum pot sa scap!? daca pot.. Pot spune ca a condus altcineva masina?
De ex. prietena mea are permis dar nu prea il foloseste si ar fii dispusa sa declare ca ea a fost la volan dar numai daca nu este caz de dosar penal.

Multumesc frumos anticipat!
Cel mai recent răspuns: Samuel995 , utilizator 00:14, 9 Februarie 2015
Fiind inceput de saptamana ma gandesc ca este posibil sa ma trezesc cu politia sau cv la usa...
Chiar nu ma poate ajuta nimeni?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Semafor in trei culori la trecerea de pietoni? Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Exista asa ceva in legislatia rutiera si anume trecere de pietoni semaforizata cu semafoare obisnuite cu trei culori? Astfel incat cand se pune rosu ... (vezi toată discuția)
Manevre de evitare a coliziunii ContSters272919 ContSters272919 Buna ziua,acum 2 zile pe raza localitatii Braila,in afara localitaii si pe un sector de drum unde depasirea era permis,am semnalizat din timp,am inceput si am ... (vezi toată discuția)
Contraventie la legea circulatiei, plangere contraventionala IVOAR IVOAR [i]Voi incerca sa fiu scurt,chiar daca, ptr. o buna intelegere,vor fi necesare explicatii.In 03.04.2012.ma deplasam,impreuna cu sotia,pe ruta ... (vezi toată discuția)