avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 423 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Referat completare OCPI
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Referat completare OCPI

Va expun o speta, poate ma puteti ajuta cu un sfat.
Am cumparat la licitatie publica un apartament neintabulat.
Am depus actele la OCPI si am verificat pe net dupa nr cererii, e referat de completare, imi cer autentificate la notar actele de proprietate ale debitorului, fostul proprietar, mentionindca il trec pe el si apoi fac intabularea pe numele meu.
Dau acolo un ordin intern si mentioneaza ca ar trebui sa fac rost prin staruinta executorului.
Executorul n-are actul de proprietate al fostilor debitori, ca am discutat anterior cu el si i l-am cerut(m-am gandit ca o sa fie nevoie) iar de la debitor nu se pune problema.
Ce posibilitate legala am in afara de a le spune ca nu am de unde sa fac rost, sa-mi respinga si sa ajung sa le contest incheierile in instanta, ca numai de procese n-am timp acum?
Cel mai recent răspuns: olgabejat , utilizator 11:20, 20 Februarie 2015
Executorul n-are actul de proprietate al fostilor debitori

Exclus asa ceva. Cum a efectuat executarea silita , unde a notat licitatia?
Operatiunea de intabulare se face conform procedurilor OCPI . Depuneti cele solicitate.
Executorul judecătoresc trebuia să noteze somația imobiliară înainte de adjudecare . Când este începută execuarea silită ?Pe noul cod de procedură civilă potrivit art. 828 , al .2 trebuia ca înainte de adjudecare să solicite OCPI deschiderea cărții funciare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuz inscriere la ocpi pt bun cumparat la licitatie de la lichidator judiciar belal62 belal62 Am cumparat la licitatie organizata de un lichidator judiciar o garsoniera (libera de sarcini conform PV de licitatie), dar nu pot intra in posesie (semna ... (vezi toată discuția)
Cumparare casa de la banca aldos aldos Buna ziua, Doresc sa cumpar o casa de la o banca. Din extrasul informativ, aceasta apare in proprietatea bancii si nu exista sarcini. La ce riscuri ma ... (vezi toată discuția)
Intabulare in urma unei adjudecari romantic_tgv romantic_tgv Buna ziua Am urmatoare problema si doresc sa ma ajutati cu sfaturi: Popescu Constantin si popescu Ioana fac un credit cu ipoteca in 2007 In 2008 decedeaza ... (vezi toată discuția)