avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 533 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie

Buna seara

Va rog sa ma lamuriti...Sot, sotie, pensionari amandoi. Daca moare sotul si sotia renunta la pensia ei, aceasta poate primi pensie jumatate din cea a sotului?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Gabi50 , utilizator 22:35, 8 Februarie 2015
Da.
La alegere;
-Pensia propie,sau
-50% din cea a sustinatorului(decedatului).
Multumesc si duminica placuta!
Atentie, insa! Sotia sa aibe varsta ca pt pensie de limita de varsta, altfel beneficiaza de pensie doar pe o perioada de 6 luni, sau dac e incadrata medical - pe pensie de urmas - in gradul I sau II de invaliditate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se calculeaza pensia de invaliditate ? Eliana19 Eliana19 Buna ziua Va rog mult spuneti mi cum se calculeaza pensia de invaliditate gr 3 in conditiile: mama mea este nascuta in decembrie 1959 are vechime in munca 6 ... (vezi toată discuția)
Cat si cum obtine sotia/sotul supravietuitor, pensie de urmas? stef_56 stef_56 1. mama mea este in situatia de a primi acel ajutor social de 400 lei 2. tata este pensionar al ministerului de interne 3. tata are 90 de ani , iar mama 82 ... (vezi toată discuția)
Pensie urmas luiza44 luiza44 SOTUL A DECEDAT IN URMA UNEI BOLI ACUM 5 ANI, AM FOST CASATORITI TIMP DE 25 ANI ,EU LUCRAM ATUNCI SI AM PRIMIT PENSIE DE URMAS DOAR 6 LUNI DE CE? ASA E LEGEA ... (vezi toată discuția)