Nu exista o cantitate legal prevazuta, este in functie de diferenta dintre contuarul blocului si suma contuarelor individuale, adica cu cat populatia fura mai multa apa, cu atat diferenta va fi mai mare si va fi impartita la toate persoanele din bloc.
Locatarul plateste functie de contoarul general al blocului, nu functie de apometrele din apartamente. Acestea au rol de repartitor, nu masoara exact ca la electricitate.
Diferentele de apa, care pot fi cu plus sau cu minus in lata luna, se repartizeaza dupa cum stabileste comitetul prin regulament intern.
Repartizarea diferentelor dupa numar de persoane este, de fapt, repartizare la pausal a diferentei, ceea ce este realista.
Incercati sa va educati vecinii sa nu va mai furati intre dumneavoastra prin declararea eronata a indexurilor apometrelor si atunci coeficientul de corectie va fi minim. Asociatia de proprietari nu e furnizor de utilitati publice (apa), asociatia repartizeaza consumul de apa facturat conform legii. Atunci cand vecinii dumneavoastra sunt necinstiti coeficientul de corectie este mare. Dati-va buna ziua cand va intalniti cu vecinii pe casa scarii si furati-va intre voi, apoi dati vina pe asociatie ca va incarca la cheltuiei si nu uitati ca asociatia sunteti voi toti la un loc.
Buna ziua domnule Mediator-Bacau,
Eu am pus o intrebare referitor la repartizarea pierderilor de apa si nicidecum nu am facut o acuzare; pentru ca mc de apa pierduti sunt prea multi si repartizarea lor pe buzunarul nostru prea mare fara ca membrii asociatiei sa faca demersuri pentru a vedea care-i cauza,am incercat sa fac apel pe aceasta cauza la o dicutie cu cei in masura sa raspunda. Nu stiu de ce mi-ati scris pe un ton acuzator; si eu sunt convinsa ca ne furam caciula intre noi dar nu cred ca datele date eronat (mai mici)sa ajunga la fabuloasa cifra de 100 mc/luna pierdere pt un bloc cu 52 ap. Presedintele si ad-torul blocului sunt platiti tot din buzunarul nostru si asta pentru a ne reprezenta peste tot unde sunt probleme asa ca nu vad de ce sa le platim un salariu daca tot noi trebuie sa ne rezolvam problemele. Nu vad cauza supararii dvs.
Pentru ca ati pus punctul pe " i "
Daca nu ati facut pana acum o adresa la presedintele asociatiei , pentru ca " el " raspunde in fata proprietarilor care l au ales , in care sa l intrebati ce se intampla cu acest consum mare de apa , daca au intreprins ceva , daca au vreo avarie , faceti pana nu este prea tarziu si o sa platiti in continuare, el este obligat sa va raspunda , sa va dea si un numar de inregistrare
Daca nu va raspunde , sau va raspunde " la misto " , vedeti ca pana la sfarsitul lunii martie trebuie sa tina adunare generala si atunci , dar nu la misto , " jos cu ei ".
Le ati dat un salariu pentru care semneaza la sfarsitul lunii si ce se intampla in bloc , Dumnezeu cu mila si probabil ca ei fac altceva ,caci cine sa i verifice .
Dar va mai intreb ceva ; celalti proprietari nu se sesizeaza ,bai dar ce se intampla cu atatia mc de apa , pai inundati tot blocul !
Sau ei tac si isi vad de treaba ,pai daca este asa ,vedeti cum va descurcati , nu ,am glumit sa nu faceti la ce m am gandit eu , nici eu nu asi face asa ceva cu toate ca si eu ma lupt cu ei in aceasta privinta .