avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Scaun auto sau doar inaltator?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Scaun auto sau doar inaltator?

Am un baietel de 3 ani, 1,10m. Pot sa ii cumpar doar inaltatorul de masina, sau trebuie scaunul auto ? Cum prevede acum noua lege ?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: DlGoe , utilizator 16:41, 8 Februarie 2015
Ce spune legea:
Copiii în vârstă de până la 3 ani nu pot fi transportați în autovehicule care nu sunt echipate cu sisteme de siguranță, cu excepția autovehiculelor destinate transportului public de persoane, precum și a taxiului, dacă în acestea din urmă ocupă orice alt loc decât cel de pe scaunul din față. În aceste situaţii, transportul se realizează sub supravegherea unei persoane, alta decât conducătorul auto
Copiii cu o înălţime de până la 135 cm pot fi transportaţi în autovehicule echipate cu sisteme de siguranţă pentru conducător şi pasageri, doar dacă sunt fixaţi sau prinşi cu ajutorul unui dispozitiv de fixare în scaun pentru copii instalat în autovehicul.


Ca de obicei in legile romanesti, formularea este interpretabila.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transport copii NNorbert NNorbert Buna seara! Intrebarea mea este: cum pot transporta copilul de 4 ani in masina, fara sa fiu amendat, pe bancheta de spate cu cetura de siguranta? In ... (vezi toată discuția)
Vârsta minima ocupare loc dreapta pasager catalinuxxl catalinuxxl Care este vârstă minima pentru a ocupa locul din dreapta fata ca pasager într un autoturism? 12 sau 14 ani ? Știu înălțimea ar fi 150 cm plus purtarea ... (vezi toată discuția)
Reguli circulatie simonaioana72 simonaioana72 Vrem sa mergem la bai in Ungaria cu masina si suntem 5 adulti si un copil de 4 ani. As vrea sa stiu daca e obligatoriu sa punem copilul in scaunel si sa mergem ... (vezi toată discuția)