avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 916 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... carte munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

carte munca

in cazul emigrarii in Canada,la plecare din tara trebuie dovedita incetarea activitatii pe teritoriul Romaniei?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:47, 14 Iunie 2009
Nu stiu cui ar trebui sa dovediti asa ceva, dar e bine sa aveti cartea de munca finalizata odata cu inchiderea contractului, pentru ca la un moment dat veti dori sa va fie luata in calcul perioada de lucru aici pentru pensie, nu?
Buna ziua,

De 8 luni sunt angajat la o fima privata,dar nici pana astazi nu am primit contractul de munca si nici nu am semnat nimic,dar la ITM este cartea mea de munca inregistrata
E normal asa ceva cand eu nici nu am vazut macar contractul de munca?
Multumesc,
Daca angajatorul refuza sa va dea un exemplar, solicitati-l de la ITM.
Filimon Aurel a scris:

Buna ziua,

De 8 luni sunt angajat la o fima privata,dar nici pana astazi nu am primit contractul de munca si nici nu am semnat nimic,dar la ITM este cartea mea de munca inregistrata
E normal asa ceva cand eu nici nu am vazut macar contractul de munca?
Multumesc,

Daca nu ati semnat nimic (c.i.m.) atunci cum de stiti ca , carnetul de munca al dvs se afla la ITM ... Daca acesta se afla in custodia ITM-ului atunci inseamna ca a fost depus odata cu inregistrarea contractului dvs de munca la ITM.
Puteti depune o cerere , in acest sens, pentru a va elibera o copie de pe c.i.m. incheiat cu actualul angajator.

Cartea de munca am vazut-o personal, chiar am facut o copie dupa ultima fila e completata corect
Nelamurirea mea vine din faptul ca pe CIM nu se afla semnatura mea ,nici nu l-am vazut,nici ce contine,nici o copie in posesia mea Singura explicatie e ca au semnat ei in locul meu ,de ce zic asa ;de multe ori nici statele de plata nu le semnam ,se aduc salariile in plic la locul de munca
Fluturas de salarii nu se dau In cazul unui conflict de munca, daca sunt obisnuiti sa semneze orcice in locul nostru,as avea surprize cred Ce sanse as mai avea?Ce pot sa fac?

Alte discuții în legătură

Contract de munca fara semnatura angajatului Irina586 Irina586 Buna ziua! As dori sa stiu daca exista conform legilor din Romania vreun fel de contract de munca valid fara semnatura angajatului?De curand am vrut sa ma ... (vezi toată discuția)
Lncetare contract cosmin20141 cosmin20141 Buna ziua, Doresc sa stiu daca am fost la o firma, unde dupa cateva interviuri mi-au spus ca ma aleg pe mine din multi candidati, am facut o cerere de mana ... (vezi toată discuția)
De ce nu semneaza stat de plata? ionny ionny ceea ce nu inteleg este de ce nu semneaza stat se plata din moment ce are CIM,avand in vedere faptul ca firma are doar 2 angajati?iar angajatorul refuza sa-i ... (vezi toată discuția)