avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 540 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara

Buna ziua,ma puteti ajuta cu citeva detalii.Am un copil minor rezultat din concubinaj,am trait linga persoana respectiva timp de 7 ani,si dupa foarte multe batai si certuri,el fiind dependent de alcol am decis,sal parasesc si am luat copilul cu mine,timp de 1 an copilul a stat cu mine,dupa repetate amenintari la 2,3 dimineata am decis ca,copilul sa ma-i stea si la el,copilul neavand certificat de nastere,pentru ca la data nasteri lui concubinul nu avea buletin si nici certificat de nastere,in anul 2013 cand concubinul a optinut buletinul am decis sa-i facem copilului certificatul de nastere,iar acum fostul concubin a facut o plangere,la tribunal cerandumi pensie alimentara,si mam trezit acasa cu un plic iar pe prima foaie scrie asa. Comunicare Adresa,si plangerea facuta de el la tribunal, plangerea avand mari greseli gramaticale nu prea inteleg,iar in loc de numele meu intreg scrie prenumele meu si al actualului sot si adresa gresita.daca ma puteti ajuta vas fi ft recunoscatoare,ar putea el optine aceasta pensie alimentara,eu avand acum inca 2 copii minori si nu am nici un venit..va multumesc Mihaela.
Cel mai recent răspuns: mirebire , utilizator 15:18, 10 Februarie 2015
mda aveti mare dreptate va multumesc.
RaducuRaducu a mai scris in alt topic

si daca mai am 2 copii acasa cam ce pensie trebuie sa platesc,si nu am nici un venit,decat alocatia copiilor,probabil legea mar pune sa platesc alocatia celor 2 copii pe care ai am in intretinere,si daca ar fi sa platesc banii sar duce la tatal copilului find consumator inrait de alcol?

oare ce lege o fi asta ca o femeie sa plateasca pensie alimentara catre un barbat,eu ca femeie am crescut singura o fata care acum are 15 ani si nu am cerut pensie alimentara unui barbat,dar cred k soarta ma lovit si acum trebuie probabil eu ca femeie sa platesc pensie uniu barbat,care nu vrea sa munceasca pentru k ai place prea mult sticla..

Nu platiti unui barbat, platiti copilului dvs care are dreptul sa fie intretinut de ambii parinti.
Daca sunteti apta de munca, pensia ce se va stabili va fi raportat la salariul minim pe ec., in jur de o suta si ceva de lei veti avea de platit.
I-o place tatalui sticla nu va contrazic, insa cum, necum si-a crescut copilul 7 ani fara vreun ajutor de la dvs.Dvs l-ati crescut 1 an si apoi ati decis

am decis ca,copilul sa ma-i stea si la el,

vreo 7 ani.
Ultima modificare: Duminică, 8 Februarie 2015
gi-jane2, moderator
Daca afirmati ca exconcubinului ,,ii place mai mult sticla,, de ce nu v-ati luat copilul la dvs.?Unde mananca 2 poate manca si al 3-lea. Asa nu ati mai fi nevoita sa-i achitati pensia alimentara, iar copilul dvs. nu ar fi nevoit sa vada in fiecare zi un parinte beat si incapabil pe care sa-l ingrijeasca el in loc sa fie ingrijit.
Ultima modificare: Duminică, 8 Februarie 2015
Justitiarul711, utilizator
Au dreptate Gi-jane si Justitiarul, de la inceput m-am intrebat si eu de ce nu ati tinut copilul langa d-voastra, v-am raspuns strict pe parte juridica pentru ca mi-am mai dat cu parerea in cazul unui user care nu pricepea de ce trebuie el sa plateasca pensie si mi-am auzit o gramada de jigniri.

O solutie ar fi si sa luati copilul la d-voastra, asa cum spunea Justitiarul, unde mananca 2 merge inca unu si e langa mama, asta conteaza foarte mult.
Cereti pensie de intretinere pentru copiii pe care ii aveti si la cresterea caruia nu contribuie si celalalt parinte.
Faptul ca nu ati cerut inseamna ca nu ati avut nevoie nu inseamna ca nu trebuie sa va intretineti copilul care e in grija tatalui.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara linerunner linerunner Buna ! Am si eu o nelamurire cu pensia alimentara In urma cu 5 ani am obtinut custodia fetitei mele. In aceeasi sentinta s-a decis ca mama fetei sa ... (vezi toată discuția)
Stabilire custodie pentru copilul a doi concubini ionutz_86 ionutz_86 Buna ziua, Doresc o lamurire, va rog, in urmatoarea speta: Concubini (ambii pana in 30 ani), au un copil de 1 an si jumatate. Copilul poarta numele ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara mat69 mat69 fiiul meu in varsta de 21 ani a facut plangere penala la politie pentru neplata pensiei alimentare di 1994 pana martie 2012. In ianuarie acestui an m-a dat in ... (vezi toată discuția)