avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 919 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Pasaport bebelus
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Pasaport bebelus

buna seara. eu si sotul vom pleca in italia la munca si il vom lua si pe bebe de 4 luni. ce acte trebuie sa fac pentru el: pasaport, dosar medical tradus?
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 18:44, 13 Februarie 2015
Veti plăti la CEC taxele aferente emiterii unui pașaport si va prezentati ambii părinți cu micuțul la serviciul Pașapoarte, împreuna cu actele de stare civilă ale Dvs si certificatul de naștere al lui "bebe".
Aveti nevoie de pasaport. E bine sa aveti cu dvs. si dosarul medical, copie dupa fise, ca poate aveti nevoie acolo la medicul de familie sa vada ce vaccinuri ori tratamente i-au fost aplicate copilului. Daca amandoi mergeti la munca aveti grija cu cine lasati copilul pe perioada cat munciti. Au mai fost cazuri cand in urma vizitelor s-a constatat ca parintii nu prea stau cu bebelul si acesta a fost luat de autoritati.
prima etapa este mutarea in alt oras si...speram sa nu mai fie cazul sa plecam in strainatate. as fi vrut sa stiu daca pasaportul copilului poate fi eliberat si in alt judet sau neaparat trebuie depus dosarul in orasul unde parintii au domiciliul.multumesc
Teoretic actele pentru pasaport trebuie depuse acolo unde aveti domiciliul sau resedinta, dar pentru motive temeinic justificate eu stiu ca puteti oriunde pe teritoriul tarii. Daca deja va aflati cu copilul in alta localitate (unde ar trebui conform legii sa va faceti macar o resedinta daca locuiti statornic mai mult de 15 zile) solicitati o audienta la seful serviciului de pasapoarte si explicati situatia in care va aflati.
Asa este, se pot depune la cel mai apropiat serviciu.
Art. 15 (3) din Legea 248/205 actualizata:

În cazul în care solicitantul paşaportului simplu electronic nu se poate prezenta la serviciul public comunitar pentru eliberarea şi evidenţa paşapoartelor simple de la domiciliu sau reşedinţă, cererile pentru eliberarea paşapoartelor simple electronice pot fi depuse la cel mai apropiat serviciu public comunitar pentru eliberarea şi evidenţa paşapoartelor simple.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pasaport urgente adelinchiva adelinchiva Buna ziua, luni am programata o plecare in Thailanda si am pasaportul expirat, sunt interesat cat de repede pot obtine un pasaport nou, si ce tip de pasaport? ... (vezi toată discuția)
Eliberare pasaport indiferent de resedinta din 19 aug? valabil si pentru carti de identitate? cristicenuseriu cristicenuseriu Din 19 august am inteles ca eliberarea pasapoartelor,se va face din orice oras,indiferent de resedinta,acest lucru va fi valabil si pentru cartile de ... (vezi toată discuția)
Pasaport - depunere acte in alt judet decat cel de domiciliu/resedinta Paraschiva91 Paraschiva91 Buna ziua , eu am cartea de identitate cu domiciliu in Iasi , pot sa imi fac( depun) actele pentru obținerea unui pașaport simplu valabil 5 ani in Galați??? (vezi toată discuția)