avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 796 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Asigurare Auto
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Asigurare Auto

Buna ziua!
Vreau sa cumpar o masina din alta tara. As vrea sa il trec proprietar pe fiul meu care este minor. Intrebarea si dilema pe care o am este urmatoarea : pot sa fiu trecut eu, adultul si detinator de permis auto cu 22 de ani vechime, pe cartea masinii si talonul acesteia, dar ca utilizator al masinii, nu ca proprietar!? Vreau sa vad daca pot avea aceasta optiune pentru ca RCA-ul sa il fac pe numele meu, nu pe al minorului, care costa exagerat de mult. Mentionez ca nu doresc sa fiu trecut eu proprietar!
Daca exista aceasta varianta, se face diferenta intre proprietar si utilizator? Adica pe romaneste : masina nu imi apartine, eu doar o conduc.
Cel mai recent răspuns: Istvan Mihaly , Consultant asigurari 13:53, 9 Februarie 2015
RCA-ul se face ptr proprietar si nu pentru utilizator.
Notiunea de "utilizator" nu este corect inteles in majoritatea cazurilor. Aceasta rubrica s-a introdus in politele RCA special pentru cazurile de leasing/credit. In cazul acestor contracte proprietar este firma care da finantarea, iar utilizator este cel care plateste in rate acel autovehicul.
Daca cumparati masina cu contract de vanzare-cumparare, fie si din strainatate, masina va fi trecuta pe numele Dvs, iar termenul de "utilizator" in sensul normelor de reglementare nu mai are sens, deci pe polita RCA rubrica respectiva va ramane necompletata.
Daca luati masina pe numele fiului Dvs va trebui sa platiti RCA mai scump ... pt ca asa sunt reglemetarile a'la Romanica.
Daca fiul Dvs are(va avea) carnet puteti inmatricula masina pe numele Dvs si faceti un contact de comodat pe numele lui, astfel incat sa poata circula cu masina fara probleme si eventual sa deduca cheltuielile de intretinere daca are PFA sau firma.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rca pe alt nume Vlad-P Vlad-P Buna seara, aceasta problema este una destul de comuna in randul tinerilor si as vrea sa gasesc o rezolvare cat de cat convenabila. Este vorba despre polita ... (vezi toată discuția)
Proprietarul mașinii și polițele rca svvs svvs Buna ziua, Am și eu o nelămurire cu privire la polițele RCA, proprietarul mașinii și utilizatorii ei. Anul trecut am achiziționat o mașina, iar ... (vezi toată discuția)
Masina neradiata - rca, amenzi pasalegaviorela pasalegaviorela fiul meu a cumparat cu VANZARE-CUMPARARE o masina dar nu a radiat-o de pe numele proprietarului care se gaseste in cartea de identitate a masini pentru a evita ... (vezi toată discuția)