avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1012 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... ce trebuie sa fac pentru a deveni consilier juridic?
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

ce trebuie sa fac pentru a deveni consilier juridic?

Din momentul in care am terminat Facultatea de Drept, ce anume trebuie sa fac pentru a deveni consilier juridic ? Care sunt conditiile efectuarii stagiului pentru a deveni consilier juridic? Va multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: ILINCA MARIETA , Consilier juridic 15:42, 16 Iunie 2009
Una dintre principalele conditii este aceea de a ocupa un post de consilier juridic in cadrul unei institutii sau agent economic . daca indepliniti aceasta conditie , va veti putea inscrie in Colegiul cons. juridici di n judetul dvs. si veti putea fi inscrisa pe tabloul cons. juridici ca stagiar. In urma unui stagiu de practica de 2 ani, veti putea sustine examenul de definitivat ,in urma promovarii caruia veti deveni cons. juridic definitiv.
Dupa ocuparea unui post de consilier juridic intr-o societate, inscrierea in cadrul Colegiului consilierilor juridici nu este obligatorie pentru a putea profesa. In momentul de fata inafara de faptul ca veti plati o cotizatie lunara si ca veti fi obligata prin inscriere sa va efectuati satiul existenta acestor colegii nu se face simtita cu nimic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Consilier juridic definitiv stoianminodora stoianminodora Am absolvit facultatea de Drept si am fost angajata la o societate de contabilitate in functia de consilier juridic. In prezent sunt asociata la o alta ... (vezi toată discuția)
Un consilier juridic ce nu este inscris in nicio asociatie poate reprezenta institutia in fata instantelor de orice grad? aleodor27 aleodor27 Un cons. jur. cu vechime de peste 5 ani in specialitate, dar care nu a fost si nu este inscris in nicio asociatie/colegiu al cons. jur. si care isi desfasoara ... (vezi toată discuția)
Este nevoie de master pentru a profesa ca notar,procuror sau mediator? mona_nice_angel mona_nice_angel Buna ziua,va adresez aceasta intrebare dupa lungi cautari si sfaturi,anul asta termin facultatea de drept si vreau sa ma indrept spre profesia de notar(stiu ca ... (vezi toată discuția)