avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Presedintele asociatiei de proprietari si comitetul
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Presedintele asociatiei de proprietari si comitetul

Buna seara!

Un cetatean poate deveni presedintele unei Asociatii de Proprietari daca nu locuieste in imobilul respectiv? Adica, in bloc sunt 88 de apartamente, insumate intr-o asociatie de proprietari. Presedintele nu are domiciliul legal, in acte, in niciunul din cele 88 de apartamente ci, undeva, in alta parte..... E posibili asa ceva?

Pe de alta parte, presedintele Asociatiei de Proprietari poate detine concomitent cu functia de presedinte si un loc in comitet?

As aprecia foarte mult orice fel de raspuns!

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: catalinm75 , utilizator 08:56, 11 Februarie 2015
thran a scris:

Ce intelegeti dumneavoastra prin afirmatia "CU FORME LEGALE"?
Altfel sunteti IAR.... :offtopic:

Adicalea mai pe intelesul dvs sa fie membru proprietar
daca este proprietarul apartamentului, este membru in asociatie dar mai detine o locuinta unde are domiciliu stabil, nu poate sa fie presedinte

Daca are domiciliu stabil in alta locatie fata de imobilul unde a acceptat sa fie presedinte de asociatie este evident ca nelocuind efectiv in imobil nu poate sa fie la curent cu toate problemele din asociatie nu poate interveni in timp util pentru solutionarea eventualelor probleme urgente
Ultima modificare: Marți, 10 Februarie 2015
ynocentta, utilizator
Iar nu ati citit in DEX stimata inocenta, va mai intreb odata romaneste:
Ce intelegeti SA LOCUIASCA CU FORME LEGALE????
LOCUÍ, locuiesc, vb. IV. 1. Intranz. A-și avea domiciliul undeva, a fi stabilit cu locuința undeva; a sta, a ședea undeva, a domicilia. 2.Tranz. (Înv.) A așeza pe cineva într-un loc; a stabili, a coloniza. – Din magh. lakni (după loc).

Eu v-am intrebat:
Si daca este proprietarul apartamentului, este membru in asociatie dar mai detine o locuinta unde are domiciliu stabil, nu poate sa fie presedinte, ca NU LOCUIESTE CU FORME LEGALE?

Deci NU LOCUIESTE CU FORME LEGALE (are CI la alta adresa), dar are acest apartament in care locuieste, dar nu isi face CI si nici mutatie aici, nu are dreptul sa fie presedinte?

Stiu ca va place sa va bagati in discutii ca mai scrieti si faceti aplauze, incercati sa va concentrati la jocul fazan, acolo faceti si 30 de aplauze si nici nu debitati tampenii la fiecare raspuns.
Acum puteti sa semnalati ca este atac la persoana, ca dumneavoastra ne atacati zilnic cu tampeniile debitate!
Ultima modificare: Miercuri, 11 Februarie 2015
ContSters241232, utilizator
Ce atac la persoana visezi dta???? A dat cineva vreun nume???

In plus, inteleg ca legea e clara...nu esti proprietar in condominiu si nu ai forme legale acolo....nu poti candida la niciuna din functiile asociatiei de proprietari!
Oameni buni,
Nu mai divagati si introduceti tot felul de expresii ce nu au legatura cu subiectul si legislatia. Expresii ca "forme legale", "organe abilitate" sunt adesea folsite de cineva care nu stie raspunsul corect dar vrea sa posteze de dragul discutiei.

Legislatia e clara si conform acesteia, orice proprietar poate fi membru al asociatiei de proprietari, indiferent ca locuieste sau nu locuieste efectiv acolo, indiferent ca are sau nu domiciliul, mutatia in cartea de identitate acolo....
Un om poate fi proprietarul a 7 apartamente in 7 blocuri diferite, are drepturile si obligatiile legale pentru fiecare din acestea, se conformeaza hotararilor adunarilor generale din fiecare cele 7 asociatii si acesta poate fi membru al acestor asociatii.
Fiind proprietar membru al asociatiilor, sigur ca poate fi membru in comitetul executiv al uneia ori mai multora din aceste asociatii in acelasi timp si poate fi ales presedinte al uneia ori al mai multor asociatii in care este membru ca proprietar.
Nicaieri nu se conditioneaza in lege alegerea in aceasta functie de existenta mutatiei, domiciliu, locuire efectiva s.a.m.d.
Foarte de acord cu ultimul comentariu! Eu ma refeream la presedintele asociatiei din care fac parte, care are domiciliul inscris in CI in alta parte si nici nu este proprietar in cadrul asociatiei.

Acum am inteles ca lucrurile sunt clare: nu poate fi presedinte!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este necesar ca presedintele asociatiei de proprietari sa locuiasca in blocul asociatiei? alertbrain alertbrain Presedintele asociatiei de proprietari nu mai locuieste in bloc de mai bine de 4 ani. [b]Este legal sa mai detina aceasta functie?[/b] Precizez ca nu se ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, va rog sa-mi permiteti sa va prezint o speta. in blocul ... hamamet hamamet Buna ziua, Va rog sa-mi permiteti sa va prezint o speta. In blocul in care locuiesc, in cadrul Adunarii Generale pt. alegerea unui nou Presedinte si a unui ... (vezi toată discuția)
Membru al asociatiei Nita Costel Nita Costel Un proprietar care are resedinta ( locuieste in alta parte decat unde e proprietar) mai este membru al asociatiei? Poate sa fie presedinte de asociatie? Un ... (vezi toată discuția)