avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 575 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Membru al asociatiei
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Membru al asociatiei

Un proprietar care are resedinta ( locuieste in alta parte decat unde e proprietar) mai este membru al asociatiei? Poate sa fie presedinte de asociatie? Un presedinte trebuie sa fie membru, deci sa fie proprietar si sa locuiasca acolo. Dar daca are viza de flotant pe buletin mai e membru??
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 23:52, 1 Martie 2020
Ca sa fie membru in asociatie nu inseamna ca trebuie sa locuiasca neaparat acolo.
Atat timp cat este proprietar, membru in asociatia de proprietari si a fost ales in adunarea generala poate sa fie presedinte chiar daca nu locuieste in imobil. Legea nu prevede nicio piedica in privinta aceasta.
1. Nu este obligatoriu ca un proprietar al vreunui apartament sa fie si membru al asociatiei. Faptul ca devii proprietar nu te face in mod automat si membru. Membru al asociației de proprietari este proprietarul semnatar al acordului de asociere sau al
unei cereri in acest sens depuse la asociație.
2. Dupa ce un proprietar devine membru al asociatiei, are aceleasi drepturi cu toti ceilalti membri (indiferent ca locuieste permanent sau nu in blocul respectiv), deci da, are dreptul de a candida la respectiva functie, precum si posibilitatea de a fi ales. Exceptie pot face doar persoanele care au suferit condamnari, in baza unor hotarari judecatoresti ramase definitive, pentru infractiuni de natura economico-financiara.
Orice proprietar de imobil in condominiu daca incheie acord de asociere cu asociatia d eproprietari ,automat devine membru proprietar si beneficiaza de drepturile legal prevazute inclusiv sa voteze in adunarea generala si sa fie ales reprezentant legal al asociatieid e proprietari
Legiuitorul nu a impus conditia locuirii efective in condominiu ci detinerea calitatii de membru proprietar

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Coproprietar eugarizan eugarizan Presedintele aociatiei de proprietari si a dat demisia in urma cu vreo 2 luni si acum cautam un inlocuitor cand se v a da voie vom convoca adunarea generala , ... (vezi toată discuția)
Vot in adunarea generala gera905 gera905 Buna ziua. 1) In recenta foaie colectica de Carte funciara a blocului nostru pe care este constituita asociatia de proprietari, am constatat ca trei ... (vezi toată discuția)