Buna ziua.Am o intrebare legata de concediu de odihna.
Sunt insarcinata,si vreau sa stiu daca inainte de concediu prenatal am dreptul la concediu de odihna aferent?Am citit undeva ca zilele de concediu de sarcina(126)sunt considerate zile lucrate.Pot cere zile de concediu de odihna inclusiv pentru acele 126 de zile?La sfarsitul lui august s.ar incheia cele 126 de zile.La cate zile mai exact as avea dreptul pentru anul acesta?
In acest caz, aveti dreptul la CO aferent perioadei 01.01.2015 pana la data terminarii concediului de maternitate (altfel spus, pana la terminarea celor 126 de zile).
De exemplu, daca concediu de maternitate se termina la data de 01.07.2015 , atunci aveti dreptul la :
21 zile de CO : 12 luni x 6 luni lucrate = 10.5 zile lucratoare de CO , adica 11 zile lucratoare de CO.
Cele 126 de zile se incheie undeva la sf lui august(am socotit 14 zile),dar spuneti.mi va rog daca firma refuza sa mi le acorde ce este de facut?
Mai am o nelamurire...concediu fara plata pe ce perioad se poate lua si dca afecteaza intr.un fel prenatalul.Specific ca dupa cele 126 de concediu d sarcina imi voi da demisia pentru ca nu beneficiez de concediu pentru cresterea copilului
Concediu de odihna
patricia85
Buna seara,am o nelamurire.Spuneti.mi va rog daca vreau sa intru in concediu de odihna ,de cate zile pot beneficia anul acesta in ideea in care in contractu ... (vezi toată discuția)
Buna ziua
ellay_yon
Buna ziua, sunt insarcinata in luna a 6 a si m-ar interesa la cate zile de concediu am dreptul daca intrun in prenatal luna viitoare, cum le ... (vezi toată discuția)