avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 449 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CO(CONCEDIU ODIHNA)
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CO(CONCEDIU ODIHNA)

Buna ziua.Am o intrebare legata de concediu de odihna.
Sunt insarcinata,si vreau sa stiu daca inainte de concediu prenatal am dreptul la concediu de odihna aferent?Am citit undeva ca zilele de concediu de sarcina(126)sunt considerate zile lucrate.Pot cere zile de concediu de odihna inclusiv pentru acele 126 de zile?La sfarsitul lui august s.ar incheia cele 126 de zile.La cate zile mai exact as avea dreptul pentru anul acesta?
Ultima modificare: Luni, 9 Februarie 2015
patricia85, utilizator
Cel mai recent răspuns: patricia85 , utilizator 09:37, 9 Februarie 2015
Cate zile de CO aveti mentionate in c.i.m.?

Care ar fi data preconizata de intrare in CCC?
Ultima modificare: Luni, 9 Februarie 2015
Cornel Vasile, Consilier juridic
21 de zile de concediu de odihna.

Nu voi beneficia de concediu pentru cresterea copilului pentru ca nu am 12 luni anterioare
In acest caz, aveti dreptul la CO aferent perioadei 01.01.2015 pana la data terminarii concediului de maternitate (altfel spus, pana la terminarea celor 126 de zile).

De exemplu, daca concediu de maternitate se termina la data de 01.07.2015 , atunci aveti dreptul la :
21 zile de CO : 12 luni x 6 luni lucrate = 10.5 zile lucratoare de CO , adica 11 zile lucratoare de CO.

Cele 126 de zile se incheie undeva la sf lui august(am socotit 14 zile),dar spuneti.mi va rog daca firma refuza sa mi le acorde ce este de facut?

Mai am o nelamurire...concediu fara plata pe ce perioad se poate lua si dca afecteaza intr.un fel prenatalul.Specific ca dupa cele 126 de concediu d sarcina imi voi da demisia pentru ca nu beneficiez de concediu pentru cresterea copilului
Puteti sesiza ITM-ul, in cazul in care angajatorul refuza acordarea CO.

Intr-adevar, aveti dreptul la 14 zile lucratoare de CO , daca concediul de maternitate se termina la sfarsitul lui august .

Durata maxima a CFP care se poate acorda unui salariat trebuie sa fie prevazuta in ccm aplicabil angajatorului sau in reg.intern al acestuia.

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna patricia85 patricia85 Buna seara,am o nelamurire.Spuneti.mi va rog daca vreau sa intru in concediu de odihna ,de cate zile pot beneficia anul acesta in ideea in care in contractu ... (vezi toată discuția)
Buna ziua ellay_yon ellay_yon Buna ziua, sunt insarcinata in luna a 6 a si m-ar interesa la cate zile de concediu am dreptul daca intrun in prenatal luna viitoare, cum le ... (vezi toată discuția)
Zile de concediu de odihna anymaryh anymaryh Buna ziua! Va rog sa ma ajutati - o salariata se afla in concediu maternitate - 126 zile, care se termina pe 30 iulie 2012 , salariata pentru perioada ... (vezi toată discuția)