avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 824 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu de odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu de odihna

Buna seara,am o nelamurire.Spuneti.mi va rog daca vreau sa intru in concediu de odihna ,de cate zile pot beneficia anul acesta in ideea in care in contractu colectiv de munca sunt 21 de zile.Eu in aprilie ies in concediu de maternitate care dureaza pana la mijlocul lui august.
Intrebarea este daca pot sa.mi iau inclusiv zilele aferente pentru concediu de maternitate ,anticipat?am socotit 14 zile de concediu de odihna
Eu dupa concediu postnatal imi voi da demisia pentru ca nu beneficiez de concediu pentru crestere copilului.Vreau sa stiu daca este legal sa cer inclusiv acele zile anticipat?
Cel mai recent răspuns: patricia85 , utilizator 18:44, 28 Februarie 2015
Puteti beneficia de CO aferent perioadei cuprinse intre 01.01.2015 si data terminarii concediului de maternitate, fara niciun impediment in solicitarea acestuia.

art.145 C.mun.
....
(4) La stabilirea duratei concediului de odihna anual, perioadele de incapacitate temporara de munca si cele aferente concediului de maternitate, concediului de risc maternal si concediului pentru ingrijirea copilului bolnav se considera perioade de activitate prestata.
....
Intrebare este, chiar daca cer anticipat acele zile?De exemplu fac cerere de concediu de odihna in martie pentru zilele aferente din (01.01.2015-si data terminarii concediului de maternitate?)
Exista aceasta posibilitate sa solicitati CO pentru intreaga perioada.
Imi puteti specifica legea si articolul care prevede acest drept,pentru al arata angajatorului?
Codul Muncii, art.145 si urm.

Alte discuții în legătură

Co(concediu odihna) patricia85 patricia85 Buna ziua.Am o intrebare legata de concediu de odihna. Sunt insarcinata,si vreau sa stiu daca inainte de concediu prenatal am dreptul la concediu de odihna ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna dupa cic anais76 anais76 Buna ziua, Sunt cadru didactic, pe 31/05/2017 ma intorc la munca, cand fiica mea implineste 1 an si 10 luni. Din 13/02/2015 am intrat in concediu de risc ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna aferent concediului pre și postnatal Valentina Radu Valentina Radu Bună ziua, Pentru perioada 01.09.2016-30.11.2016 în care am fost în concediu postnatal nu am beneficiat de concediu de odihna. Din 01.12.2016 pana la ... (vezi toată discuția)