avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 641 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... zile de concediu de odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

zile de concediu de odihna

Buna ziua!

Va rog sa ma ajutati

- o salariata se afla in concediu maternitate - 126 zile, care se termina pe 30 iulie 2012 , salariata pentru perioada lucrata in 2012 beneficiaza de 7 zile concediu de odihna neefectuat

Cum poate sa-si ia aceste zile, e corect ca dupa cele 126 zile sa solocite cele 7 zile co (31 iulie -8 august) si apoi cu data de 9 august sa solicite CCC 2 ani? sau isi poate lua banii ?

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: ContSters136493 , utilizator 10:11, 5 Iulie 2012
In multe companii se dau banii salariatei pentru ca nu putea efectua aceste zile nici pana la sfarsitul anului in curs nici pana la sfarsitul anului viitor, cu toate ca legea spune ca se poate compensa in bani concediul doar la incetarea contractului.
Dupa terminarea concediului de maternitate se poate lua CO daca nu doreste imediat intrarea in CCC ... compensare in bani a CO nu se poate face decat in situatia incetarii c.i.m.
Nu poate primi doar indemnizatie de co,acest fapt este posibil doar in cazul in care un cim ar inceta si ar exista zile de co neefectuate.
In cazul dat,se poate efectua co pt. perioada efectiv lucrata anul acesta,dupa care se va intra in ccc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna in perioada de preaviz danuttunad danuttunad Buna ziua, As vrea sa ma ajutati cu un raspuns si anume,daca am 7 zile de concediu de odihna neefectuate aferente anului 2010,iar in data de 14.12.2011 am ... (vezi toată discuția)
Plata concediului de odihna in timpul concediului prenatal pedro72 pedro72 Poate fi platit concediul de odihna neefectuat in timp ce salariatul este in concediu prenatal si urmeaza sa intre in concediu pentru cresterea si ingrijirea ... (vezi toată discuția)
Plata in bani a concediului de odihna neefectuat magda2004 magda2004 buna ziua! Lucrez intr-o institutie publica iar in anul 2011 nu am efectuat concediul de odihna, intrebarea este daca pot sa solicit sa-mi fie platit acest ... (vezi toată discuția)