avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 437 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Plata in bani a concediului de odihna neefectuat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Plata in bani a concediului de odihna neefectuat

buna ziua!
Lucrez intr-o institutie publica iar in anul 2011 nu am efectuat concediul de odihna, intrebarea este daca pot sa solicit sa-mi fie platit acest drept,Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:10, 22 Iunie 2012
Categoric, conform legii asa este.Eu am lucrat la privat si nu am luat concediu in 2009, primind banii pe el.Probabil trebuie sa faceti o cerere in prealabil.
Sub nici o forma. Concediul de odihna neefectuat in anul precedent nu se compenseaza cu bani. Trebuie sa il efectuati. Acesta se compenseaza numai in cazul in care salariatul inceteaza raporturile contractuale cu firma/ institutia publica respectiva.
Nu se poate compensa in bani CO neefectuat decat la incetarea raportului de munca / de serviciu ... angajatorul este obligat să acorde concediu, până la sfârşitul anului următor, tuturor salariaţilor care într-un an calendaristic nu au efectuat integral concediul de odihnă la care aveau dreptul.
Si atunci eu de ce am fost platit pentru concediu?Am lucrat la privat nu la stat.
@ BIGHY
Dvs v-a fost cumva incetat c.i.m.? .. si in 2009 si acum sunt aceleasi prevederi legale cu privire la compensarea in bani a CO neefectuat.

Alte discuții în legătură

Acordarea drepturilor unui salariat in urma unei hotarari judecatoresti anicosma anicosma Unui salariat i se desface contractul individual de munca in luna decembrie 2010. In urma unor procese judecatoresti dupa 1 an-in decembrie 2011 salariatul ... (vezi toată discuția)
Plata concediu de odihna neefectuat barnar46 barnar46 Sunt incadrat in munca in septembrie 1968. In noiembrie 2008 doresc sa ies la pensie. Nu am beneficiat de concediu in anul in curs. Cum se calculeaza ... (vezi toată discuția)
Plata concediu neefectuat ContSters22096 ContSters22096 stie cineva daca exista limite in privinta platii concediului neefectuat si care sunt acestea? de exemplu, daca am zile de CO neefectuat din 2011 iar acum ... (vezi toată discuția)