avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 576 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Acordarea drepturilor unui salariat in urma unei ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Acordarea drepturilor unui salariat in urma unei hotarari judecatoresti

Unui salariat i se desface contractul individual de munca in luna decembrie 2010.
In urma unor procese judecatoresti dupa 1 an-in decembrie 2011 salariatul conform hotararii judecatoresti obtinute reintegrarea pe postul detinut anterior emiterii deciziei de concediere si plata unei despagubiri egale cu salariile de care ar fi beneficiat pe perioada concedierii pana la reintegrarea efectiva precum si toate drepturile de care ar fi beneficiat in acea perioada.
Unul din drepturi ar fi concediul de odihna de care ar fi beneficiat in anul 2011.
Intrebarea mea este. Aceste zile de concediu le evidentiez in statele de plata pentru perioada anterioare reintegrarii-si se considera ca in anul 2011 a beneficiat de C.O., sau se da o compensare in bani pentru C.O. de care nu s-a bucurat pe perioada concedierii pana la reintegrare.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:16, 9 Februarie 2012
CO se va evidentia ca fiind aferent anului 2011 ....
Multumesc! Dar cred ca va contesta salariatul. Trebuia sa va mentionez ca decizia de incetare a activitatii a fost pe 3 dec 2010 si nu a fost trecut in programarea de concedii pentru anul 2011.
El cere dupa reintegrare, efectuarea CO la care ar fi avut dreptul anul trecut sau compensarea in bani.
Ultima modificare: Joi, 9 Februarie 2012
anicosma, utilizator
Compensarea in bani nu se poate face decat in cazul incetarii contractului individual de munca ... potrivit Codului Muncii, angajatorul este obligat să acorde concediu, până la sfârşitul anului următor, tuturor salariaţilor care într-un an calendaristic nu au efectuat integral concediul de odihnă la care aveau dreptul. .. in acest sens, se poate vorbi despre o situatie neprevazuta - gen forta majora.
Deci, in cazul salariatului meu este corect sa ii trec zile de concediu de odihna cuvenite in anul 2011 in statele de plata pentru calculul despagubirii din salarii, chiar daca nu a avut o programare, urmand ca in anul acesta sa aiba dreptul numai la efectuarea CO aferent 2012?
Corect , CO neefectuat pe anul 2011 se poate lua pana la sfarsitul anului 2012 ...nu se compenseaza in bani.

Alte discuții în legătură

Concediere ilegala vs. indemnizatia de concediu pe perioada concedierii ilegale codulmuncii codulmuncii daca un salariat a fost concediat ilegal si a castigat drepturile salariale de la momentul concedierii pana la reintegrarea efectiva, in aceste drepturi ... (vezi toată discuția)
Plata in bani a concediului de odihna neefectuat magda2004 magda2004 buna ziua! Lucrez intr-o institutie publica iar in anul 2011 nu am efectuat concediul de odihna, intrebarea este daca pot sa solicit sa-mi fie platit acest ... (vezi toată discuția)
Plata concediu neefectuat ContSters22096 ContSters22096 stie cineva daca exista limite in privinta platii concediului neefectuat si care sunt acestea? de exemplu, daca am zile de CO neefectuat din 2011 iar acum ... (vezi toată discuția)