Buna ziua.Am lucrat la un magazin si mi s-a restructurat postul.Contractul de munca mi s-a incheiat cu art.65 lit,1 .Patronul are mai multe magazine iar la 3 zile de la incetarea contractului meu de munca pe postul meu a fost adusa o alta fata din alt magazin. Mentionez ca in acel magazin in care am lucrat eram doar doua vanzatoare. Este legal ca pe postul meu sa fie detasata fizic o alta fata din alt magazin?
Puteti contesta in instanta decizia de concediere. Termenul este de 45 de ziel de la data comunicarii deciziei. Actiunea se va depune la Tribunalul in raza caruia aveti domiciliul si este scutita de plata taxelor judiciare.
Motivarea actiunii ar fi ca este vorba despre o concediere fictiva.
In practica judiciara s-a statuat ca, nu se întemeiază pe o cauză reală şi serioasă, ci este fictivă, desfiinţarea postului urmată la scurt timp de angajarea altei persoane pe acelaşi post (Hotararea nr. 865 din data 2009-06-16 pronuntata de Curtea de Apel Suceava).
Nu ma intereseaza sa ma intorc la cel job ci doar sa plateasca pentru acesta ilegalitate.Oricum sunt sigura ca are justificare si ar putea spune ca a fost detasata acolo pentru o scurta perioada de timp fiind cu probleme colega cealalta si sa nu tina inchis magazinul Explicatii ar gasi astfel incat sa fie cuvantul meu contra cuvantului dansului.Eu nu am probe in acest caz doar faptul ca am drum zilnic pe acolo si o vad pe acea fata zilnic lucrand acolo impreuna cu fosta mea colega.Dar la o adica nu am cu ce demonstra acest lucru.Ce as putea face si unde ar trebui sa ma adresez la ce institutie pentru a plati acest individ pentru aceasta ilegalitate.
Conflict de munca
adamdelia
Si in cazul concedierii individuale conf. art. 65-67 codul muncii,la ce perioada are voie compania sa angajeze pe posturile desfiintate prin reorganizare?? (vezi toată discuția)