avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 439 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Deductibilitate TVA la inchiriere
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Deductibilitate TVA la inchiriere

Societatea a inchiriat un autoturism din urmatoarea categorie:
"vehicule rutiere motorizate care sunt destinate exclusiv pentru transportul rutier de persoane, cu o greutate maxima autorizata care sa nu depaseasca 3.500 kg si care sa nu aiba mai mult de 9 scaune de pasageri, incluzand si scaunul soferului" si nu indeplineste niciuna din exceptiile din OUG 34/2009.
Stiu ca nu se poate deduce TVA-ul la combustibil...
Se poate deduce TVA-ul de pe factura de chirie?
Dar cheltuielile de intretinere, reparatii, revizii etc.?
Multumesc pentru ajutor.
Cel mai recent răspuns: vasco_dan , utilizator 21:16, 13 Iunie 2009
De cine este folosit acest mijloc de transport ? Daca se utilizeaza de catre personalul din conducerea societatii ch. de intretinere si reparatii sunt deductibile la nivelul unui singur autoturism.
Se utilizeaza de personalul din conducerea societatii. Este vorba de directorul general si este vorba de un singur autoturism.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de comodat tiberiussly tiberiussly Buna. Cheltuielile cu combustibilul si de reparatii ale masinii se pot deconta pe firma pe baza unui contract de comodat ? Multumesc. (vezi toată discuția)
Deductibilitatea pentru autoturisme saaa saaa Din OUG noua imi poate spune cineva ce anume se deduce legat de autourismele de serviciu? Intr-o parte am inteles ca nu se mai deduce nimic, azi am citit ce ... (vezi toată discuția)
Cheltuiala combustibil deductibila anamariacelik anamariacelik o persoana fizica autorizata, care desfasoara activitate de comert cu amanuntul in piete,etc,si face aprovizionarea cu o autoutilitara proprietate personala ... (vezi toată discuția)