avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 887 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Taxa administrativa ansamblu rezidential
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Taxa administrativa ansamblu rezidential

Buna ziua,
Locuiesc intr-un ansamblu rezidential in apropiere de Bucuresti. Dezvoltatorul a intrat in insolventa si ca atare am fost nevoiti sa ne descurcam singuri. Inainte eram refacturati la energia electrica de catre Dezvoltator, acum suntem abonati direct la Enel. Problemele sunt la iluminatul stradal si apa/canal. Cand am cumparat casa am semnat prin contractul de vanzare-cumparare si un angajament de plata a unei taxe administrative ce reprezenta paza, iluminatul stradal, curatenie , dezapezire..etc. In acest moment lichidatorii si creditorii au refuzat a mai sustine serviciul de furnizare a apei si au insistat sa fie luata in regim de Comodat de catre Asociatia de proprietari. Problema cu furnizarea apaei consta in faptul ca nu are avizele de la Apa/Canal, sanepid, ...etc fapt pentru care locatarii nu pot fi facturati. In momentul in care serviciul a fost luat in comodat de catre Asociatia de proprietari, a fost nevoie de investit , reparat si inlocuit parti din sistemul de pompare, clorinare...etc. Clorinarea apei costa destui bani iar cei care platesc taxa adm sunt din ce in ce mai putini. Exista vreo posibilitate de actionare in justitie pentru plata curentului la pompe, a clorinarii a celor ce folosesc apa ? Contoarul de apa se afla in curtea fiecarei case. Se poate obtine un ordin judecatoresc pentru oprirea apei folosita de catre consumatorul ce nu plateste costurile (chiar daca aceasta nu este potabila si nu exista autorizatile pentru acest serviciu)? Mentionez faptul ca timp de 1 an am suportat un miros ingrozitor de la aceasta apa (nefind clorinata, tratata) si nu dorim sa ajungem in aceeasi situatie din cauza unor vecini ce refuza sa plateasca taxa administrativa. In speranta unor sugestii si informatii , va multumesc cu anticipatie.
Ultima modificare: Luni, 9 Februarie 2015
DUM_LIVIU, utilizator

Alte discuții în legătură

Buna ziua, un anumit dezvoltator a construit un ansamblu rezidential ... mihaix1 mihaix1 Buna ziua, Un anumit dezvoltator a construit un ansamblu rezidential si a sapat puturi de alimentare cu apa la fiecare bloc. Sub pretextul ca societatea de ... (vezi toată discuția)
Probleme cu asigurarea apei potabile gaspari gaspari Buna seara. Sunt un locuitor dintr-un cartier din periferia unei comune de langa Tg Mures. In urma cu 3 ani am cumparat o casa la cheie in acest cartier, cu ... (vezi toată discuția)
Dezvoltatorul refuza sa cedeze contractul de furnizare apa Cristi12344321 Cristi12344321 Cu toate ca a vandut 98 % dintre proprietatile imobilului si ne-am constituit in asociatie de proprietari de mai bine de 1 an, dezvoltatorul imobilului refuza ... (vezi toată discuția)