avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 644 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua, Un anumit dezvoltator a construit un ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua, Un anumit dezvoltator a construit un ansamblu rezidential ...

Buna ziua,
Un anumit dezvoltator a construit un ansamblu rezidential si a sapat puturi de alimentare cu apa la fiecare bloc. Sub pretextul ca societatea de furnizare a apei potabile nu poate incheia individual contract cu fiecare bloc, dezvoltatorul refactureaza anumite sume intitulate "apa potabila/canalizare/apa meteorica" catre toate blocurile din ansamblu in baza unei facturi emise de compania de apa dar pe care refuza sa o comunice. Compania de utilitati nu poate incheia contract individual cu fiecare bloc dintr+un motiv extrem de simplu. Dezvoltatorul susţine ca el a creat reţeaua internă în ansamblu şi atunci nu permite încheierea de contracte individuale. Nu permite din motive lesne de inteles.
Lunar, sunt trimise persoane care citesc consumul de apa la contorul apartamentelor dar nu este clar de unde provine aceasta apa. De la furnizorul de apa potabila sau din puţul săpat sub bloc? Pentru ca daca apartamentului îi este furnizata apa de puţ plătită la preţul societăţii care face asta in mod normal, este cam hoţie sau înşelăciune.
Are dreptul legal dezvoltatorul sa refactureze apa furnizata de societatea de apa? Cum poate fi constrans sa comunice consumul de apa furnizat fiecarui bloc de compania de apa?
Cel mai recent răspuns: mitabiciclista , utilizator 19:22, 3 Ianuarie 2023
Aveți și o altă problemă cu calitatea apei pentru că dacă este din put nici nu știți dacă este bună de băut pentru că nu este controlată de nimeni.Faceti o analiză a apei,fizico-chimica și microbiologica.
Ultima modificare: Marți, 3 Ianuarie 2023
mitabiciclista, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apa potabila Mariana_Toma Mariana_Toma Va rog sa-mi spuneti daca este legal ca o companie de apa sa sisteze furnizarea apei potabile catre consumatori, in conditiile in care fiecare familie din bloc ... (vezi toată discuția)
Asociatie de proprietari care exploateaza un put felyn84 felyn84 Asociatia de proprietari care exploateaza un put , doar pentru consumul casnic al locatarilor este un furnizor de utilitati publice? Asociatia este obligata ... (vezi toată discuția)
Taxa administrativa ansamblu rezidential DUM_LIVIU DUM_LIVIU Buna ziua, Locuiesc intr-un ansamblu rezidential in apropiere de Bucuresti. Dezvoltatorul a intrat in insolventa si ca atare am fost nevoiti sa ne descurcam ... (vezi toată discuția)