Am fost concediat in baza art 65 CM pt motive ce nu tin de persoana angajatului, iar in decizia de concediere se mentioneaza ca pot sa contest aceasta decizie in termen de 30 de zile la Tribunalul Brasov, pe raza judetului unde are sediul social firma la care am lucrat .
Intrebari :
1. In mod normal nu pot contesta aceasta decizie de concediere la tribunalul pe raza orasului in care am domiciliul ( eu am domiciliul in Bucuresti ) ?
2. Pot contesta decizia de concediere pt a se putea constata nulitatea ei deoarece nu au mentionat corect instanta la care ma pot adresa ?
1. Legea nr.62/2011
art.210. - Cererile referitoare la solutionarea conflictelor individuale de munca se adreseaza instantei judecatoresti competente in a carei circumscriptie isi are domiciliul sau locul de munca reclamantul.
Art. 211. - Cererile pot fi formulate de cei ale caror drepturi au fost incalcate dupa cum urmeaza:
a) masurile unilaterale de executare, modificare, suspendare sau incetare a contractului individual de munca, inclusiv angajamentele de plata a unor sume de bani, pot fi contestate in termen de 45 de zile calendaristice de la data la care cel interesat a luat cunostinta de masura dispusa;
....
2. In speta, Tribunalul Brasov este competent sa solutioneze contestatia la decizia de concediere.
Decizie director
iancu123
in cat timp se poate ataca o decizie a unui director general de societate comerciala in instanta, chiar daca nu scrie termenul, si care este prevederea legala ... (vezi toată discuția)