avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 425 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Scoaterea unui post la concurs
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Scoaterea unui post la concurs

Un post declarat vacant cu studii medii este scos la concurs cu studii superioare .As dori sa stiu daca s-a procedat corect si daca s-a respectat legea ?
Va multumesc .
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:53, 10 Februarie 2015
Buna ziua,

O astfel de cerinta este abuziva. La institutiile publice se anuleaza concursul, in schimb la privati nu cunosc sa existe vre-o sanctiune.
Acum depinde si de dumneavoastra daca acceptati sa ocupati o functie cu studii medii, in conditiile in care dumneavoastra aveti studii superioare.
Buna ziua ,

Revin cu detalii la subiectul ,,Scoaterea unui post la concurs":in cursul anului 2014 in luna iunie la o primarie s-a aprobat reactualizarea ,,Regulamentului de organizare si functionare al aparatului de specialitate al primarului "unde sunt prevazute sarcinile fiecarui compartiment.La acel moment postul de casier era ocupat de o persoana cu studii medii;incepand cu 1 februarie 2015 persoana respectiva a plecat la pensie,postul a fost declarat vacant cu studii medii .Acum se organizeaza concurs pentru acest post care este numit asa :inspector treapta III ,unde se cer studii superioare .Eu as fi vrut sa particip la acest concurs dar am studii medii .Intrebarea mea este :S-a procedat corect ? Sunt nelinistita ,nici nu stiu cui sa ma mai adresez .
Multumesc
Probabil ca postul de casier a fost transformat in post de inspector treapta III. Sigur este vorba despre psotul de casier si nu de un post de inspector ?
Buna ziua,

Probabil a procedat corect.
De ce fac aceasta afirmatie. Statul de functii se aproba de Consiliul Local si cuprinde toate posturile din cadrul Primarie. Statul de functii poate fi modificat prin aproabrea unui nou stat de functii.
In aceste conditii, postul de casier prevazut initial si vacantat prin pensionare, probabil a fost inlocuit prin modificarea statului de functii cu postul de inspector, post care presupune studii superioare.
Deci, in aceste conditii, Primaria a procedat corect. Nu poate fi acuzata de discrimare sau restrictionarea accesului pentru ocuparea aceslui post.
Persoana care se ocupa de incadrarea personalului zice ca s-a transformat postul ,dar nu e afisat nicaieri nici o organigrama sau statutul de functii si nici in sedinda Consiliului local nu s-a discutat despre transformarea postului .Aceste documente trebuiesc afisate la avizier ,ori la noi in comuna nu se afiseaza nimic .Din aceasta cauza pun intrebari ,peste intrebari ....

Alte discuții în legătură

Administratie locala Mirela28 Mirela28 Am o colega nelamurita...este angajata ca referent cl III, gradul superior, treapta 2 (contabil) iar acum a fost creat in orgamigrama un post de inspector ... (vezi toată discuția)
Transformare post cristinail cristinail sunt functionar public si as vrea sa stiu cum pot trece de pe studii medii pe studii superioare daca sunt absolvent de studii superioare dinaintea angajarii ca ... (vezi toată discuția)
Transformare contractual in functionar public deea09 deea09 In 01.04.2007 am fost angajata ca inspector de specialitate debutant -psihopedagog- in cadrul Serviciului Public de Asistenta Sociala ( functie personal ... (vezi toată discuția)