Buna ziua,
sora mea a fost angajata unei societati care in momentul de fata este in insolventa. In prezent se implinesc 5 luni de zile, de cand a demisionat de la acesta firma, si de cand nu si-a primit salariul aferent pe o luna si jumatate, plus banii pentru concediu neefectuat.
A de pus o sesizare la ITM, de unde a primit un raspuns cum ca dansii si-au facut treaba in ceea ce-i priveste si ca singura cale de a-si primi banii, in cazul in care societatea nu ii restituie, e sa ii actioneze in instanta. Mentionez faptul ca in aceeasi situatie sunt 4 persoane, toate angajate pe acelasi post si care au demisionat in aceeasi perioada, din aceleasi motive.
De cateva ori, administratorul a luat legatura cu una dintre fostele angajate si i-a spus ca o sa le dea banii, dar asta nu s-a intamplat, de cat in cazul a doua dintre fete.
La angajare, in urma intelegerii intre administrator si angajate, salariul era impartit astfel: o parte din bani erau primiti cu dispozitie de plata (in mana - l anegru) si o parte erau virati prin banca (pe card). Zilele trecute, a sunat-o contabila firmei pe sora mea, pt a-i spune ca administratorul, intentioneaza sa spuna (in cazul in care va fi dat in judecata) ca banii de pe ultima dispozitie de plata, sunt cei care i s-au cuvenit de fapt (conform contract de munca) si ca nu mai are nici o datorie fata de aceasta.
Intrebarea este pe cine o sa creada instanta:
- pe administrator, cum ca acei bani au fost cei ce i se cuveneau (conform ctr de munca)
- pe sora mea care o sa afirme ca acei bani erau bani dati la negru (lucru mentionat si in sesizarea la itm). Daca firma iti vireaza 8 luni de zile banii pe card, de ce ulterior ti i-ar da in mana?.
Daca firma este in insolventa, si nu isi plateste angajatii, are voie sa faca angajari? Pentru ca dupa plecarea celor 4, s-au mai facut angajari pentru postul respectiv.
Multumesc!
Ajutor somaj?
hannacska
Buna dimineata!
Am o situatie \\"ciudata\\" impreuna cu mai multi colegi.Lucram la o firma care a intrat in insolventa recent. Acelas proprietar de firma ... (vezi toată discuția)