avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 885 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... abuz din partea angajatorului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

abuz din partea angajatorului

Buna ziua,
Stimate domn, vin cu rugamintea la dvs. de a ma lamuri intr-o problema. Lucrez la o firma de 3 ani cu ctr. individual de munca iar din 12.feb.2010 am primit preaviz( se desfiinteaza postul meu ). Insa problema mea este ca am un salariu fix stabilit in ctr. iar pe 15 feb. am primit salariul diminuat cu 20% fata de pana acum. D-na de la personal, sustine ca s-a facut un ctr. la nivel de societate cu sindicatul incepand cu luna feb.(DESI EU AM PRIMIT IN FEB. SALARIUL PE LUNA IANUARIE ) din care reiese ca au dreptul sa diminueze salariul., dar eu nu sunt inscrisa la Sindicat si stiu sigur ca nu s-a oprit din salariu la toti angajatii din tesa.
intrebare: CUM POT SA-MI RECUPEREZ DIFERENTA DE BANI TINAND CONTUL CA MAI AM UN SALARIU DE PRIMIT PE FEB.SI 12 ZILE PE MARTIE INCLUSIV 7 ZILE DE CONCEDIU SI DACA BANII PE CELE 7 ZILE LE PRIMESC LA SALARIU DE BAZA SAU LA CEL DIMINUAT ???
MULTUMESC MULT !

Cu stima,

Rujancu
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:34, 22 Februarie 2010
La negocierile salariale colective participa sindicatul si reprezentantul salariatilor pentru cei neinscrisi in sindicat. Contractul colectiv de munca se comunica tuturor salariatilor pe baza de semnaturi( luare la cunostinta).Drepturile salariale cuvenite le veti primi doar actionand angajatorul in instanta. Indemnizatia de concediu o primiti la salariul de baza inscris in CIM.
Faceti o sesizare la ITM si daca nu se rezolva actionati pe angajator in judecata la Tribunalul din judetul in care aveti domiciliul. Fiind litigiu de munca nu platiti taxe.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariu pt nastere bianca26 bianca26 buna ziua. sunt angajata in 2 locuri de munca si am nascut de curand. doresc sa fac o cerere la ambele locuri de munca pt acordarea acelui salariu ajutor, ... (vezi toată discuția)
Expirarea contractului colectiv de munca Dima Mihai Dima Mihai Contractul colectiv de munca a expirat pe 1.10.2009 si ma intereseaza care este perioada maxima pe care se pot intinde negocierile pana in momentul in care ... (vezi toată discuția)
Salarii compensatoare stelamudura stelamudura Buna ziua. Imi puteti spune, va rog, cate salarii compensatoare vor primi cei concediati din cancelaria Boc? Presedintele nostru de Sindicat mi-a spus ca vom ... (vezi toată discuția)