avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... salarii compensatoare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

salarii compensatoare

Buna ziua.
Imi puteti spune, va rog, cate salarii compensatoare vor primi cei concediati din cancelaria Boc? Presedintele nostru de Sindicat mi-a spus ca vom primi si noi la fel. Am fost concediati in baza art.65), 66), 73) din Legea 53/2003 - Codul Muncii, noi avand un efectiv de 16 angajati din care au concediat 10. Este interpretabila concedierea - poate fi luata drept concediere individuala sau poate fi luata tot atat de bine drept concediere colectiva. Suntem subordonati Consiliului Local. In contractul colectiv de munca incheiat intre Primarie si Sindicatul nostru nu este prevazut numarul de salarii care se acorda la concediere.
P.S. Am fost concediati toti in 30 zile.
Va multumesc si sa aveti o zi buna.
Ultima modificare: Joi, 26 Martie 2009
stelamudura, utilizator
Cel mai recent răspuns: stelamudura , utilizator 19:34, 30 Martie 2009
Presedintete de sindicat ar fi trebuit sa va raspunda ca el stie cel mai bine cum a negociat CCM.
Daca in CCM al dvs. nu se precizeaza acest aspect, atunci se aplica CCMUNN pe anii 2007-2010, unde, la art.78, spune ca puteti primi o compensatie de cel putin un salariu lunar, in afara drepturilor la zi.
Va multumesc. Contabila noastra, din pacate nu este de aceeasi parere. spune ca nu ni se da niciun salariu.Pana la instanta, ne mananca sfintii. Inca odata, va multumesc
Contabila ori nu se pricepe ori este purtatoarea de cuvant a angajatorului. Ea ar trebui sa fie impartiala si sa aplice legea nu disspozitiile ilegale ale sefului ei.
Sun cu totul de acord cu D-voastra.
Va multumesc si va doresc numai bine.
Solicitati in scrsi angajatorului acordarea drepturilor salariale compensatorii prevazute de art 78 din CCMUNN pe anii 2007-2010.
Nu se poate invoca ca dumneavoastra nu vi se aplica dispozitiile CCMUNN de vreme ce insusi art 3 alin 1 lit a) din acest contract prevede:
ART.3. - (1) Clauzele contractelor colective de muncaa produc efecte dupa cum urmeaza:
a) pentru toti salariatii incadrati in unitatile din tara, indiferent de forma de capital social (de stat sau privat, roman sau strain/mixt), in cazul contractelor colective de munca la nivel national;

Alte discuții în legătură

Cat reprezinta,concret? laurentiusergiu_33 laurentiusergiu_33 Art. 76. - (1) La incetarea contractului individual de munca din motive ce nu tin de persoana salariatului, angajatorii vor acorda acestuia o compensatie de ... (vezi toată discuția)
Salariu compensatoriu madalina85 madalina85 Buna ziua! Firma la care lucrez da faliment! Astept sa fiu concediata!Vreau sa stiu daca voi primi salariu compensatoriu! In contractul nostru colectiv de ... (vezi toată discuția)
Salariu de 100% minim 6 saptamani andromeda71 andromeda71 In Contractul Colectiv de Munca Unic la Nivel National pe anii 2007-2010 scrie ca :in cazul in care salariata se afla in concediu de maternitate, unitatea va ... (vezi toată discuția)