avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1441 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cat reprezinta,concret?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cat reprezinta,concret?

Art. 76. - (1) La incetarea contractului individual de munca din motive ce nu tin de persoana salariatului, angajatorii vor acorda acestuia o compensatie de cel putin doua salarii lunare, in afara drepturilor cuvenite la zi.-acest articol l-am desprins din contractul colectiv de munca la nivelul ramurii comert pe anii 2007-2008.Am fost informat verbal (deocamdata)ca voi fi concediat in baza art 65(1) codul muncii.In CIM salariul este de 975 ron.Care este suma ce urmeaza sa mi se acorde?(Se refera la salarii brute/nete pe economie sau salariul individual brut/net???)Va multumesc pentru raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: adelaida_07 , utilizator 20:23, 17 Martie 2009
Se refera la salariul brut propriu (individual), care va fi impozitat conform legii.
Se refera la salariul dvs brut .
Daca concedierea va fi individuala salariul compensator (salariul brut negociat) se impoziteaza. daca concedierea este colectiva...nu se impoziteaza.
Dar daca nu este prins in C.I.M.acest lucru mai poti beneficia de acest salariu sau ramine cum doreste angajatorul ?
Salariul compensatoriu se acorda in baza art 78 din CCMUNN pe anii 2007-2010, iar acest contract se aplica "pentru toti salariatii incadrati in unitatile din tara, indiferent de forma de capital social (de stat sau privat, roman sau strain/mixt), in cazul contractelor colective de munca la nivel national;" (art 3 alin 1 lit a)
Deci nu este dupa cum doreste angajatorul, ci dupa cum preved dispozitiile in vigoare.

Alte discuții în legătură

Micsorare de salariu laurentiusergiu_33 laurentiusergiu_33 La angajare am negociat cu compania un salariu de 975 ron.Ca aceasta suma sa fie cea pe care o luam in mana,pe fluturas aparea un salariu suplimentar de 360 ... (vezi toată discuția)
Art 65 ContSters75393 ContSters75393 Va rog sa-mi spuneti si mie daca unui angajat i se desface contractul de munca in baza art 65 beneficiaza de salarii compensatorii si in ce consta salariile ... (vezi toată discuția)
Salarii compensatoare stelamudura stelamudura Buna ziua. Imi puteti spune, va rog, cate salarii compensatoare vor primi cei concediati din cancelaria Boc? Presedintele nostru de Sindicat mi-a spus ca vom ... (vezi toată discuția)