Art. 76. - (1) La incetarea contractului individual de munca din motive ce nu tin de persoana salariatului, angajatorii vor acorda acestuia o compensatie de cel putin doua salarii lunare, in afara drepturilor cuvenite la zi.-acest articol l-am desprins din contractul colectiv de munca la nivelul ramurii comert pe anii 2007-2008.Am fost informat verbal (deocamdata)ca voi fi concediat in baza art 65(1) codul muncii.In CIM salariul este de 975 ron.Care este suma ce urmeaza sa mi se acorde?(Se refera la salarii brute/nete pe economie sau salariul individual brut/net???)Va multumesc pentru raspunsuri.
Salariul compensatoriu se acorda in baza art 78 din CCMUNN pe anii 2007-2010, iar acest contract se aplica "pentru toti salariatii incadrati in unitatile din tara, indiferent de forma de capital social (de stat sau privat, roman sau strain/mixt), in cazul contractelor colective de munca la nivel national;" (art 3 alin 1 lit a)
Deci nu este dupa cum doreste angajatorul, ci dupa cum preved dispozitiile in vigoare.
Art 65
ContSters75393
Va rog sa-mi spuneti si mie daca unui angajat i se desface contractul de munca in baza art 65 beneficiaza de salarii compensatorii si in ce consta salariile ... (vezi toată discuția)