avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 456 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Scutire impozit pe venit, handicap
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Scutire impozit pe venit, handicap

ce documentatie trebuie depusa la fisc, ce grad de handicap ,si cu ce data beneficiaza de scutirea de impozit pe venit si activitati independente sau cedarea folosintei bunurilor?
Ultima modificare: Luni, 9 Februarie 2015
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 20:14, 9 Februarie 2015
Legea nr 448/2006 Art. 26
Persoanele cu handicap grav sau accentuat beneficiază de următoarele facilităţi fiscale:
a) abrogată;
b) scutire de la plata impozitului pe clădire şi teren;
c) scutire de la plata taxei asupra autoturismelor, motocicletelor cu ataş şi mototriciclurilor, adaptate handicapului;
d) scutire de la plata taxei pentru eliberarea autorizaţiei de funcţionare pentru activităţi economice şi viza anuală a acestora;
e) scutire de la plata taxei hoteliere.

Solicitantul trebuie sa depuna decizie/certificat incadrare in grad de handicap grav sau accentuat,adeverinta de la serviciul specializat din primarie
Contribuabilul poate beneficia de facilitatea disp L nr 448/2006 art 26 din momentul depunerii documentelor justificative

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi persoane cu handicap laur2013 laur2013 Buna ziua, Daca o persoana detine un certificat de incadrare intr-un grad de handicap si in acest timp sa angajat, aceasta mai plateste CAS si impozit pe ... (vezi toată discuția)
Impozit persoana cu handicap iustinian 13 iustinian 13 As dorii sa stiu daca o persoana cu handicap grav - tatal meu, beneficiaza de scutire la plata impozitului pe casa, terenul aferent casei si teren arabil in ... (vezi toată discuția)
Scutire impozit pe cladiri pentru persoane cu handicap rcristea67 rcristea67 Buna ziua, Locuiesc cu parinti intr-un imobil la bloc, apartamentul este pe numele parintilor, eu sunt o persoana cu gradul de handicap grav, as dori va rog ... (vezi toată discuția)