avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1128 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Diurna
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Diurna

Buna ziua,
Am avut zilele trecute o discutie contradictorie cu seful meu care imi spunea ca plata diurnei nu este obigatorie...si este doar un drept al salariatului.
De acord cu el, conform codului muncii : "Salariatul delegat are dreptul la plata cheltuielilor de transport si cazare, precum si la o indemnizatie de delegare, in conditiile prevazute de lege sau de contractul colectiv de munca aplicabil".
Insa eu percep acest lucru ca fiind un drept al angajatului si o obligatie a angajatorului.
Ma puteti lamuri va rog cu acest aspect? Exista o reglementare in acest sens care sa specifice ca este o obligatie?

Alte discuții în legătură

Contractu de munca lex_ad lex_ad am o problema, nu demult m-am angajat la o firma si la interviu mi sa zis ...ca am sa fac deplasari in interes de servici de aprox. 3 zile 1 data pe luna si am ... (vezi toată discuția)
Delegare anton981 anton981 Buna ziua . Am o nelamurire . Locul meu de munca este la 65 km de casa si fac naveta de 20 de ani . Acum un an am fost delegati la un alt loc de munca in alta ... (vezi toată discuția)
Diurne sorinaabos sorinaabos Ce trebuie sa contina o decizie pentru acordarea de diurne? (vezi toată discuția)