avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 292 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... diurne
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

diurne

Ce trebuie sa contina o decizie pentru acordarea de diurne?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:07, 20 Februarie 2012
nu este nevoie sa se faca o decize in acest sens ... acordarea diurnei se face in baza prvederilor legale in materie , si anume :
- Hotarare nr. 1860 din 21 decembrie 2006 privind drepturile şi obligaţiile personalului autorităţilor şi instituţiilor publice pe perioada delegării şi detaşării în altă localitate, precum şi în cazul deplasării, în cadrul localităţii, în interesul serviciului

- Hotarare de Guvern HG 518/1995 privind unele drepturi şi obligaţii ale personalului român trimis în străinătate pentru îndeplinirea unor misiuni cu caracter temporar

- Codul Muncii
art.44 (2) Salariatul delegat are dreptul la plata cheltuielilor de transport si cazare, precum si la o indemnizatie de delegare, in conditiile prevazute de lege sau de contractul colectiv de munca aplicabil.

art.46 (4) Salariatul detaşat are dreptul la plata cheltuielilor de transport şi cazare, precum şi la o indemnizaţie de detaşare, în condiţiile prevăzute de lege sau de contractul colectiv de muncă aplicabil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acordare diurna adinaadina adinaadina Puteti sa-mi spuneti, va rog, da ca se acorda diurna in cazul unei delegatii in cazul in care ai cazarea si masa asigurata? transportul sa facut cu ... (vezi toată discuția)
Diurna interval interval Fiul meu lucreaza la o societate comerciala si face dese deplasari in tara. La fiecare decont trebuie sa depuna - chitanta de cazare - mi se pare normal - ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia de delegare nyusziful nyusziful Buna seara, As avea urmatoarea nelamurire legata de delegare si diurna (indemnizatie de delegare) in tara a unui salariat. Asadar, care este nivelul minim ... (vezi toată discuția)