am o problema, nu demult m-am angajat la o firma si la interviu mi sa zis ...ca am sa fac deplasari in interes de servici de aprox. 3 zile 1 data pe luna si am fost deacord, inainte de a semna contractu l-am citit si in contract la durata muncii e scris 8 ore pe zi 40 pe saptaman si sunt angajat doar de 1 saptaman, acum problema este ..ca seful mi-a zis ..ca trebuie sa fac in fiecare saptamana deplasari in interes de servici pe o durata de 3 zile ceea ce ma cam deranzeaza pt ca nu-s platit peste orele de munca si in deplasare stau 72 de ore arpoape dublu cat scrie in contract, freau sa stiu ce pot sa fac in cazul asta cu cine sa vorbesc....am nevoie de o parere
Delegarea salariatului este reglementata de art. 42-44 din Codul muncii. Potrivit dispozitiilor art. 42 alin. (2) din Codul muncii „Pe
Salariatul delegat are dreptul la plata cheltuielilor de transport si cazare, precum si la o indemnizatie de delegare, in conditiile prevazute de lege sau de contractul colectiv de munca aplicabil. In absenta unor dispozitii contractuale se vor aplica dispozitiile legale ce reglementeaza aceste indemnizatii la nivelul institutiilor publice.
CODUL MUNCII
ART.44
(2) Salariatul delegat are dreptul la plata cheltuielilor de transport şi cazare, precum şi la o indemnizaţie de delegare, în condiţiile prevăzute de lege sau de contractul colectiv de muncă aplicabil.
CCMUNN PE ANII 2007-2010
Art. 45. - Salariaţii unităţilor trimişi în delegaţie în ţară sau străinătate vor beneficia de următoarele drepturi:
a) decontarea cheltuielilor de transport, de asigurare şi a costului cazării, potrivit condiţiilor stabilite prin contractele colective de muncă la celelalte niveluri;
b) diurna de deplasare, al cărei cuantum se stabileşte prin negociere la nivel de ramură, grupuri de unităţi sau unitate; nivelul minim al diurnei este cel stabilit prin actele normative ce se aplică la instituţiile publice.
Asadar, dvs. aveti dreptul sa vi se deconteze transportul, cazarea şi sa primiti şi o diurna zilnica al carei nivel minim este cel stabilit pentru instituţiile publice.
Persoana aflata in delegare intr-o localitate situata la o distanta mai mare de 5 km de localitatea in care isi are locul permanent de munca primeste o indemnizatie zilnica de delegare de 13 lei, indiferent de functia pe care o indeplineste si de autoritatea sau institutia publica in care isi desfasoara activitatea.
( Indemnizatia de delegare = diurna )
Acordare diurna
adinaadina
Puteti sa-mi spuneti, va rog, da ca se acorda diurna in cazul unei delegatii in cazul in care ai cazarea si masa asigurata? transportul sa facut cu ... (vezi toată discuția)