avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 675 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Obligatii declarative intreprindere individuala
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Obligatii declarative intreprindere individuala

Care sunt obligatii declarative pentru o intreprindere individuala , care sunt termenele, si daca exista un plafon pana la care nu se plateste cass.
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 11:57, 10 Februarie 2015
Trebuie sa precizati mai intai cand v-ati infiintat intreprinderea individuala.
Contributie la sanatate platiti si vi se aplica prevederile din art. 296.22:
ART. 296^22 Baza de calcul
.......
(2) Baza lunară de calcul al contribuţiei de asigurări sociale de sănătate datorate bugetului Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate pentru persoanele prevăzute la art. 296^21 alin. (1) lit. a) - e) este diferenţa dintre totalul veniturilor încasate şi cheltuielile efectuate în scopul realizării acestor venituri, exclusiv cheltuielile reprezentând contribuţii sociale, sau valoarea anuală a normei de venit, după caz, raportată la cele 12 luni ale anului, şi nu poate fi mai mică decât un salariu de bază minim brut pe ţară, dacă acest venit este singurul asupra căruia se calculează contribuţia.
Ultima modificare: Marți, 10 Februarie 2015
george-neagu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cass-intreprindere individuala Vlad2013 Vlad2013 Buna seara, As dori sa va intreb care este procentul de stabilire a CASS,in cadrul activitatii desfasurate in Intreprinderea Individuala ? Concret : ... (vezi toată discuția)
Calcul cass Apostoaemihai Apostoaemihai La un venit mai mic decat salariul minim pe economie,CASS se calculeaza la venitul realizat sau la salariul minim pe economie?Va multumesc! (vezi toată discuția)
Contributii sanatate pfa ionelica ionelica sunt asigurat la CASJ..in calitate de pensionar. In ce baza trebuie sa platesc CASS pentru un PFA la ANAF avand in vedere ca asigurarile sociale de sanatate ... (vezi toată discuția)