avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 161 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Calcul CASS
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Calcul CASS

La un venit mai mic decat salariul minim pe economie,CASS
se calculeaza la venitul realizat sau la salariul minim pe economie?Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 12:28, 3 August 2015
~ Conținut șters la cerere ~
Aveti din codul fiscal ART. 296^22 Baza de calcul
.....
(2) Baza lunară de calcul al contribuţiei de asigurări sociale de sănătate datorate bugetului Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate pentru persoanele prevăzute la art. 296^21 alin. (1) lit. a) - e) este diferenţa dintre totalul veniturilor încasate şi cheltuielile efectuate în scopul realizării acestor venituri, exclusiv cheltuielile reprezentând contribuţii sociale, sau valoarea anuală a normei de venit, după caz, raportată la cele 12 luni ale anului, şi nu poate fi mai mică decât un salariu de bază minim brut pe ţară, dacă acest venit este singurul asupra căruia se calculează contribuţia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurari de sanatate platite de pfa marianroventa marianroventa O persoana,pensionar ptr.limita de virsta,care efectueaza expertize judiciare in calitate de PFA va plati asigurari de sanatate chiar daca sumele incasate pe ... (vezi toată discuția)
Contributii cass pentru pfa detinut de student ana-s- ana-s- Buna ziua, Va rog sa imi confirmati daca un student la o facultate de stat (in regim buget zi) organizat ca si PFA este obligat la plata contributiilor ... (vezi toată discuția)
Obligatii declarative intreprindere individuala crinab crinab Care sunt obligatii declarative pentru o intreprindere individuala , care sunt termenele, si daca exista un plafon pana la care nu se plateste cass. (vezi toată discuția)