avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1031 soluții astăzi

Joi, 20 martie, are loc evenimentul: Impozitul minim global de 15%: Cadrul de implementare a Directivei Pillar 2 în România. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Societate asigurari
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Societate asigurari

Am nevoie de ajutor in cazul unei probleme des intalnite in cadrul unui service auto. in cazul dosarului de dauna se intocmeste o factura(conform unui deviz) pe numele proprietarului masinii, suma ce trebuie recuperata de la societatea de asigurare. In multe cazuri societatea nu plateste in intregime suma din diverse motive. Acea diferenta nu o mai pot recupera.
Intrebarea mea este, ce fac cu acea diferenta? Fac factura de minus pentru diferenta respectiva? si care este termenul limita? Mai exact pentru dosare incasate acum (de ex 5-6 luni)mai pot face acest lucru?
Cel mai recent răspuns: PlanReorganizare , utilizator 18:41, 12 Februarie 2015
Puteti face facturi storno, dar trebuie sa aveti documente justificative pentru ele. In mod normal, societatile de asigurare ar trebui sa va dea accept de plata pentru suma pe care o aproba si care v-o si varsa in cont. Daca veti obtine acceptul de plata inainte de a factura, atunci ar trebui sa eliminati aceasta problema, pentru ca veti factura in conformitate cu ce vor plati si n-ar trebui sa mai apara diferente. Daca nu lucrati cu accept de plata, atunci faceti-le adresa in care sa va confirme ca v-au refuzat la plata suma de .... , ca sa aveti o justificare anexata la factura storno.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Facturi achitate partial IOANA LUCA IOANA LUCA Buna ziua, Daca o societate de asigurari nu achita toata suma din devizul auto, emis de un service auto si suma respectiva este facturata, ce vom face cu ... (vezi toată discuția)
Dosar de daune -cat dureaza? iojamaria iojamaria As dori sa stiu in cat timp este obligata firma de asigurare sa emita acceptul de plata , pentru un dosar de daune materiale ca urmare a unui accident auto. ... (vezi toată discuția)
sfat suma prea mica oferita despagubire de carpatica sebyencyu sebyencyu in urma cu 5 luni am fost lovit de un domn ce avea rca incheiat la carpatica. dupa accident ne am deplasat la politie unde s a intocmit proces verbal .la doua ... (vezi toată discuția)