avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 888 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Taxa de timbru judiciar
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Taxa de timbru judiciar

Buna ziua
Am lucrat cu RNP si in urma unui contrct castigat la licitatie ei nu au livrat masa lemnoasa din contract. Vreau sa ii dau in judecata dar taxa de timbru este prea mare.
Mentionez ca nu am mai desfasurat activitatea de 2 ani, deci nu am nici un veni.
Pot fi scutit de taxa de timbru judiciar , ca societate?

Multumesc anticipat
Ultima modificare: Marți, 10 Februarie 2015
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: Avocat Lăzăruţiu Lucian , Avocat 13:21, 10 Februarie 2015
Persoanele juridice nu pot beneficia de ajutor public judiciar.

OUG 51 2008 privind ajutorul public judiciar în materie civilă

Art. 2

(1) Prezenta ordonanţă de urgenţă este aplicabilă în toate cazurile în care se solicită ajutor public judiciar în faţa instanţelor judecătoreşti sau a altor autorităţi cu atribuţii jurisdicţionale române de către orice persoană fizică având domiciliul sau reşedinţa obişnuită în România sau într-un alt stat membru al Uniunii Europene.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reducere pensie de intretionere ramonela ramonela Ma numesc Danila Ramona si as dori sa stiu daca imi pot lua un avocat din oficiu pentru procesul de reducere a pensiei de intretinere pe care o i-au de la mama ... (vezi toată discuția)
Oug nr. 51/2008 privind ajutorul public judiciar in materie civila need help ;)) cladovan cladovan OUG nr. 51/2008 privind ajutorul public judiciar in materie civila Salut. Sunt interesat daca stie cineva : + protocol incheiat intre Ministerul ... (vezi toată discuția)
Cum poate fi scutit un pensionar de la plata taxei de timbru intr-un dosar civil victorn victorn va rog daca se poate sa-mi spuneti dispozitia legala in baza careia un pensionar cu o pensie de 40 lei poate fii scutit de plata taxei de timbru care este de 5 ... (vezi toată discuția)