Buna ziua,
Am si eu o intrebare referitoare la evaluarea apartamentului.Evaluarea s-a facut 24.02.2009
In plina criza un apartament de 3 camere cu o suprafata utila de 63,86 mp din provincie a fost evaluat la 45 600 euro...??
In conditile in care in momentul de fata nu se vand, nu se cumpara,instanta a apobat raportul de expertiza fiind corect.Evaluatorul sustine ca a evaluat apartamentul prin metoda comparatiei si a costului.Admite scaderea preturilor,inaspriirea conditiilor de acordarea a creditelor dar sustine cresterea valutei.In ziar preturile sunt reale?Ce se intampla daca insatnta nu imi accepta o alta evaluare? sau daca va fi aceeasi sau mai mare ?
multumesc
Stimata doamna, nu stiu daca preturile din ziar sunt reale dar impotriva unui raport de expertiza puteti formula obiectiuni, daca mai sunteti in termen.
De asemenea, puteti propune efectuarea unei contraexpertize, in conditiile art. 212, alin. (2) Cod procedura: "Expertiza contrarie va trebui ceruta motivat, la primul termen dupa depunerea lucrarii".
Dvs. ati avut obiectiuni la raportul de expertiza in ceea ce priveste evaluarea facuta ?
Daca instanta de fond a omologat acest raport de expertiza nu prea aveti ce face decat ulterior prin calea de atac sa solicitati efectuarea unui nou raport sau un supliment.... aceste aspecte nu vi le putem lamuri noi , pe forum, intrucat se impun mai multe discutii si ave nevoie de mai multe detalii.Va sfatuiesc sa luati legatura cu un avocat care sa studieze dosarul, lucru ce trebuia facut chiar de la inceput.
multumesc..... pt raspuns
Vreau sa intru sa citesc codul civil, partaj , divort ... imi trebuie legea si anul, doresc sa intru direct pe intralegis.
multumesc
Daca aveti licenta/platiti abonament puteti cauta dupa tipul actului "Codul civil' si-l gasiti in orice program legislativ. (e din 26.11.1864 ...nu glumesc... si-l mai gasiti in niste "editii revizuite")
Dar va spun ca eu il citesc de vreo 14 ani ( 4 de facultate si 10 de practica) si ...tot nu l-am terminat. :)
Si nici un avocat care se respecta (nu discutam despre cei ce canta ca lautarii dupa ureche) nu termina vreodata de citit prin el. Il vor mai deschide si maine pentru a verifica art. xxx, chiar daca l-au mai citit de-o suta de ori.
Daca dvs. credeti ca va puteti apara cu succes intr-un proces citind asta seara prin codul civil si prin cel de procedura civila ...ma tem ca va inselati.
A! si era sa uit: desi codul civil are vreo 1900 de articole numai unul (care nici macar nu se refera strict la partajul dupa divort ci la indiviziunea sucesorala) este aplicabil prin analogie in materia ce va intereseaza. (sa va las sa-l ghiciti? :)sau sa vi-l spun? art 728).
@Romascanu- in seara asta esti dura!:D Nu i-ai lasat nici macar speranta ca poate!
@Gabriela 37 - daca imi spui in ce oras , ce zona , cate camere are , etajul , anul constructiei imobilului , iti dau pe loc un raspuns cu privire la valoare,B-) Asta ca sa te scutesc de efortul de a combate o expertiza care poate este facuta la o valoare reala.