avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 734 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... raport de expertiza ...in plina criza?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

raport de expertiza ...in plina criza?

Buna ziua,
Am si eu o intrebare referitoare la evaluarea apartamentului.Evaluarea s-a facut 24.02.2009
In plina criza un apartament de 3 camere cu o suprafata utila de 63,86 mp din provincie a fost evaluat la 45 600 euro...??
In conditile in care in momentul de fata nu se vand, nu se cumpara,instanta a apobat raportul de expertiza fiind corect.Evaluatorul sustine ca a evaluat apartamentul prin metoda comparatiei si a costului.Admite scaderea preturilor,inaspriirea conditiilor de acordarea a creditelor dar sustine cresterea valutei.In ziar preturile sunt reale?Ce se intampla daca insatnta nu imi accepta o alta evaluare? sau daca va fi aceeasi sau mai mare ?
multumesc
Cel mai recent răspuns: MIHAI GRIGORE , Avocat 00:27, 3 Decembrie 2009
MIHAI GRIGORE a scris:

@Romascanu- in seara asta esti dura!:D Nu i-ai lasat nici macar speranta ca poate!

Cred ca o singura data mi-am muscat limba (m-am abtinut sa mai comentez) lasandu-i unui tataie speranta, desi vazusem limpede cum si-a semnat singur condamnarea la ..."moarte cu dreptatea in mana" cu un singur raspuns anapoda la o intrebare a judelui. (Ce solicitati nulitatea sau rezolutiunea?).
Cand i-am auzit raspunsul am avut senzatia ca vad ...fizic o palarie de bani zburand pe geam (taxa de timbru, ca sa nu mai vorbim de cheltuileile de judecata pe care urma sa le plateasca partii adverse)
Din nefericire, prea multi oameni vad ...doar onorariul nu si cat risca sa piarda prin lipsa avocatului.
Ultima modificare: Miercuri, 2 Decembrie 2009
romascanu, moderator
Sunt perfect de acord cu tine , dar nu pot fi de acord ,ca tot a venit vorba si ne aflam la sectiune drept civil , cu cei care sfatuiesc pe multi oameni sa dezbata succesiunea in instanta! Daca stai sa calculezi onorarii avocati , expertiza , cat timp dureaza si toate taxele ajungi la un pret cel putin egal , daca nu cumva mai mare decat cel de la notariat!B-)
Experienta proprie - in mai 2009, un apartament de trei camere, confort I, 65 mp, anul de constructie 1985, etajul 4/8,Intr-o zona buna din Bucuresti, era evaluat in grila notariala la 78 000 euro, daca va foloseste pentru a face o comparatie.
Ultima modificare: Miercuri, 2 Decembrie 2009
Florentina Mihaela, utilizator
Irelevanta experienta dvs proprie! Americanii , inventatorii conceptului de evaluare spun asa :"location , location , location". Deci , una este ca imobilul sa fie in Bd.Primaverii si una este ca imobilul sa fie in Salajan! Diferentele sunt de la cer la pamant , de la simplu la de 4-5 ori valoarea!B-)
Ultima modificare: Joi, 3 Decembrie 2009
MIHAI GRIGORE, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Criterii evaluare imobiliara la partaj kdoina2007 kdoina2007 Buna ziua. Sunt in proces de partaj cu fostul sot. Care ar fi valoarea informativa, sau cel putin criteriul de evaluare al unui apartament connfort I cu 2 ... (vezi toată discuția)
Evaluare apartament partaj arondoru arondoru Intr-un proces de partaj deschis de mine, instanta a hotarat evaluarea apartamentului cu 4 camere, 3 balcoane si multiple inbunatatiri, ce face parte din masa ... (vezi toată discuția)
Ajutor,va rog !- partaj; expertize etudor etudor buna ziua dupa divortul meu de sotie ,am purces la partaj. suntem in faza de rejudecare. s-au facut rexpertizarea bunurilor. s-au depus obiectiuni de ambele ... (vezi toată discuția)