avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 897 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Program vizitare minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Program vizitare minor

In urma sentintei actiunii judecatoresti de divort ,am obtinut dreptul de a vizita si de a lua acasa copilul minor insa mama minorului imi refuza dreptul de a-mi lua copilul si de a petrece timpul singur cu copilul la mine acasa.Mentionez ca mama minorului nu se opune sa-mi vizitez copilul la ea acasa insa nu-mi respecta drepturile obtinute de a petrece timp cu copilul la mine acasa (asa cum este mentionat in actiunea judecatoreasca) .Va rog sa-mi spuneti ce actiune pot demara ptr. a o obliga sa-mi respecte dreptul obtinut prin lege deoarece cand solicit acest lucru aceasta se opune prin violenta verbala.Multumesc .
Cel mai recent răspuns: Martonze , utilizator 17:11, 11 Februarie 2015
Puteti apela la un executor judecatoresc care sa puna in executare sentinta, dar situatia este delicata pt ca este vorba de un minor la mijloc.

Ce varsta are copilul ?
Copilul are acum 3 ani si 7 luni
La ce varsta are minorul eu cred ca ar trebui sa cautati mijloce de intelege amiabile cu mama copilului.
O puteti chema in diferite locuri care legea v-ar permite pana sa se plictisesca si sa va dea copilul daca acesta va vrea...

[editat]
Ultima modificare: Miercuri, 11 Februarie 2015
gi-jane2, moderator
Minorul a mai plecat doar cu dvs si fara mama?
Credeti ca minorul s-ar simti bine luat de dvs cu executorul?
Credeti ca accentul (preocuparea) dvs trebuie sa fie in legatura cu dreptul si respectarea dreptului dvs sau, in calitate de parinte, preocuparea dvs ar trebui sa fie sa va protejati copilul? Sacrificati linistea copilului ptr dreptul dvs, sau mai lasati din drept ptr linistea copilului?
Mai pe scurt, problema dvs este dreptul dvs sau echilibrul copilului?
Daca va vedeti copilul, chiar daca nu in conditiile pe care le doriti si care v-au fost recunoscute legal, ci in unele mai restrictive, in timp, scopul dvs ar fi sa ajungeti la buna intelegere cu mama sau sa organizati o confruntare de forta? Atentie: cine seamana vant culege furtuna, spre deosebire de : vorba dulce mult aduce.
Copilul e destul de mare sa aiba amintiri. Aveti grija ce amintiri ii produceti si daca nu cumva veti determina asocierea figurii dvs cu evenimente din cele mai neplacute, caci sentimentele nu vor mai putea fi executate silit! iar copilul nu va va indragi in baza unui titlu executoriu.
Sfatul meu: aveti putina rabdare, nimic nu e mai convingator pentru o mama decat vorbele propriului copil: cand vine tata? mai e mult?
Cum sa plece doar cu tatal daca mama se opune? Cum motiveaza mama faptul ca nu va permite sa plecati cu minorul? Il traumatizati? Nu puteti avea grija de el? Sunteti iresponsabil?
Din pacate in multe cazuri, din perspectiva mamelor, dupa despartire, tatii se transforma in adevarati monstrii si mamele trebuie sa-si protejeze copiii cu orice pret de fostii parteneri de viata.
Stimate domnule, incercati sa-i explicati mamei copilului dvs ca nu este vorba de drepturile dvs, ci este vorba de dreptul copilului de a avea o relatie normala cu dvs, care implica (se pare si din perspectiva instantei) si timp petrecut la dvs. acasa. Va recomand sa incercati sa colaborati cu mama inainte sa apelati la executor, poate chiar sa mergeti la un psiholog impreuna.

Alte discuții în legătură

Obligatiile parintelui rezident in cazul programului cu preluarea din domiciliu againstPAS againstPAS In cazul unui program cu preluare de la domiciliu, ce ar trebui sa faca parintele rezident? Cum ar trebui sa pregateasca copilul? Este normal sa nu permita ... (vezi toată discuția)
Program de vizita pentru mama in cazul schimbarii domiciliului minorului la tata againstPAS againstPAS Daca soliciti modificarea domiciliului de la mama la tata si nu vrei sa ingradesti dreptul mamei de a-si vedea copilul, ce solutie de program de vizita ai ... (vezi toată discuția)
Executare silita program vizita minor cristinahogye cristinahogye Buna ziua, Am fost instiintata ca tatal copilului meu a facut dosar de executare silita privind dreptul de vizitare a minorului. Mentionez urmatoarele: - ... (vezi toată discuția)